Νέα γενιά «εργαλείων» στα εργοστάσια της Audi

Νέα γενιά «εργαλείων» στα εργοστάσια της Audi

Οι πρέσες της γραμμής παραγωγής γίνονται ελαφρύτερες και πιο αποδοτικές

Όπως λέμε στην πιάτσα, τα εργαλεία κάνουν το μάστορα. Στο ειδικό τμήμα εργαλείων βαρέως τύπου της Audi όπως φαίνεται γνωρίζουν το γνωμικό, και επενδύουν στην εξέλιξη νέων, πιο ελαφρών, πιο ανθεκτικών και πιο αποδοτικών. Οι πρέσες χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην παραγωγή των επιμέρους τμημάτων του αμαξώματος. Κομμάτια όπως ο ουρανός, οι πόρτες, το καπό και τα φτερά, συνήθως κατασκευάζονται από φύλλα μετάλλου, με αλλεπάλληλα χτυπήματα στις κατάλληλες φόρμες-πρέσες. Στη σύγχρονη γραμμή παραγωγής η δύναμη κάθε τέτοιου χτυπήματος μπορεί να φτάνει τους 2.500 τόνους, ενώ η ίδια η πρέσα μπορεί να ενσωματώνει ακόμα και αυτόματο έλεγχο ποιότητας. 


 
Αυτά τα τεράστια «εργαλεία», των οποίων το βάρος μπορεί να ξεπερνά τους 45 τόνους,  αντικαθίστανται από νέα, 20% ελαφρύτερα. Το κέρδος που φτάνει έως και τους 8 τόνους, έχει επιτευχθεί με χρήση και ελαφρύτερων υλικών όπως αλουμίνιο και πλαστικά, πέρα από τον χυτοσίδηρο. Πρόκειται για την ίδια λογική με την οποία γίνεται η μείωση βάρους και στα μοντέλα της εταιρίας. Από εκεί και πέρα, η δομική τους σχεδίαση είναι εντελώς αλλαγμένη, ώστε να περιορίζεται περαιτέρω η μάζα της πρέσας.  


 
Οι νέες πρέσες έχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ακρίβειας, είναι πιο σταθερές παρά τη μείωση βάρους, υπόκεινται σε λιγότερη φθορά και διακρίνονται για τους ταχύτερους χρόνους παραγωγής. Φέρνοντας την φιλοσοφία Audi Ultra και στη γραμμή παραγωγής, πέρα από την προφανή εξοικονόμηση υλικών, επιτυγχάνεται και 20% εξοικονόμηση ενέργειας, μέγεθος κρίσιμο για το καθημερινό κόστος λειτουργίας του εργοστασίου. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube