Να πώς θα κάνετε χιλιόμετρα με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο! [video]

Να πώς θα κάνετε χιλιόμετρα με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο! [video]

Αγχώνεστε ότι θα μείνετε από ρεύμα; Κοτσάρετε το τρέιλερ με το κινητό σύστημα επέκτασης αυτονομίας της EP Tender!

Η αλήθεια είναι ότι με τα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταρίας αρχίζεις να ιδρώνεις μετά από 100 km και να σκέφτεσαι πού θα μπορέσεις να φορτίσεις για να μη μείνεις αμανάτι στο δρόμο.

Σε χώρες μάλιστα όπως η Ελλάδα, όπου το δίκτυο ταχυφόρτισης είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Υπάρχει όμως λύση στο πρόβλημα, με τη μορφή του κινητού συστήματος επέκτασης αυτονομίας Β00 της γαλλικής EP Tender.

Πρόκειται απλά για μια γεννήτρια πάνω σε τρέιλερ, που φορτίζει την μπαταρία του αυτοκινήτου σας ενώ ταξιδεύετε.

Οι άνθρωποι της EP Tender απέδειξαν την πρακτικότητα και αποτελεσματικότητα του range extender τους, κάνοντας με ένα Renault Zoe τα 570 km από το Παρίσι στην Έκθεση της Γενεύης. Βλέποντας το video που ακολουθεί, το εγχείρημα δεν δείχνει δύσκολο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο CEO της Tesla, Elon Musk, είπε ότι εξέτασε την ιδέα ενός τρέιλερ με βοηθητική μπαταρία, επειδή η φιλοσοφία του είναι να μη δίνει στα αυτοκίνητά του τόσο μεγάλη αυτονομία –που σημαίνει μεγάλη, ακριβή και βαριά μπαταρία– που να μένει ανεκμετάλλευτη τον περισσότερο καιρό από τους χρήστες.

Με το σκεπτικό αυτό, το να σέρνεις ένα μικρό τρέιλερ λίγες φορές το χρόνο δεν δείχνει παράλογο – αν και καλύτερη λύση θα ήταν ίσως ένα εκτεταμένο δημόσιο δίκτυο φόρτισης.

Πάντως, μέχρι οι κατασκευαστές να κάνουν το μεγάλο βήμα στην αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας, το range extender B00 της EP Tender μπορεί να λειτουργήσει ως… αγχολυτικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube