Mercedes-Benz Car-to-X: Αμφίδρομο σύστημα επικοινωνίας, στάνταρ μέχρι το τέλος του 2013

Mercedes-Benz Car-to-X: Αμφίδρομο σύστημα επικοινωνίας, στάνταρ μέχρι το τέλος του 2013

Η Mercedes-Benz θα κόψει πρώτη το νήμα με ένα σύστημα επικοινωνίας Car-to-X ως στάνταρ εξοπλισμού σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι το τέλος του 2013

Η Mercedes-Benz θα κόψει πρώτη το νήμα με ένα σύστημα επικοινωνίας Car-to-X ως στάνταρ εξοπλισμού σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι το τέλος του 2013.

Προφανώς, η Mercedes-Benz δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής που εξέλιξε ένα σύστημα Car-to-X, αλλά μάλλον θα είναι ο πρώτος που ενσωματώνει την αυτοματοποιημένη αυτή τεχνολογία σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι ένα σύστημα Car-to-X επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μεταδίδει και να δέχεται δεδομένα, επί τη βάσει της προειδοποίησης του οδηγού, για επαπειλούμενο κίνδυνο ή πληροφορίες για την προβλήματα κυκλοφορίας.

Με τη χρήση μιας κινητής πλατφόρμας επικοινωνίας, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να στέλνει προειδοποιήσεις για επικείμενους κινδύνους, περιλαμβανομένου ενός ακινητοποιημένου αυτοκίνητου, δυσμενών καιρικών συνθηκών ή ενός αυτοκινήτου που κινείται επικίνδυνα για την κυκλοφορία. Συμπληρωματικά με τις αυτόματες προειδοποιήσεις, ένα σύστημα Car-to-X θα έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει στους χρήστες να ειδοποιούν άλλους χρήστες του δρόμου για οδικούς κινδύνους, όπως ζώα ή θραύσματα στο δρόμο.

Η Mercedes-Benz αναφέρει ότι το σύστημα Car-to-X δεν θα αποτελεί μόνο στάνταρ εξοπλισμό στα καινούργια μοντέλα της μέχρι το τέλος του 2013, αλλά θα διατίθεται και σε κιτ για τοποθέτηση και σε παλιότερα μοντέλα. Η γερμανική εταιρεία συνεργάζεται και με άλλους κατασκευαστές, προκειμένου να επικοινωνούν τα συστήματα της κάθε εταιρείας μεταξύ τους και ως εκ τούτου την ταχύτερη εφαρμογή τους.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube