Μάθετε πώς λειτουργεί το διαφορικό, από διασκεδαστικό video του 1937!

Μάθετε πώς λειτουργεί το διαφορικό, από διασκεδαστικό video του 1937!

Η Chevrolet εξηγεί απλά και κατανοητά τη δύσκολη έννοια του διαφορισμού, ξεκινώντας από… ακροβατικά με μοτοσικλέτες!

Τα ακροβατικά αυτά με τις μοτοσικλέτες «απαίτησαν ώρες εντατικής εξάσκησης και προσεκτική κρίση», όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς βλέποντας το παλιό φιλμ.

Πρόκειται για ένα φιλμ του Jam Handy με τίτλο Around the Corner”, που γυρίστηκε για τη Chevrolet το 1937!

Χρησιμοποιώντας τους σχηματισμούς των μοτοσικλετών για να δείξει τη διαφορά ταχύτητας των τροχών του αυτοκινήτου, το φιλμ δείχνει πώς οι αναβάτες στο εξωτερικό μέρος του σχηματισμού, που εκτελεί συγχρονισμένη στροφή, πρέπει να κινούνται πιο γρήγορα από εκείνους στο εσωτερικό. Μετά μεταφέρει το συλλογισμό στο πώς το φαινόμενο επηρεάζει τις ταχύτητες των τροχών όταν ένα τετράτροχο όχημα παίρνει στροφή και πώς η αυτοκινητοβιομηχανία χρειαζόταν ένα μηχανισμό που να διαφορίζει τις ταχύτητες ώστε ο ένας τροχός ενός άξονα να μην ολισθαίνει παρακολουθώντας τον άλλο.

Ο τρόπος που το φιλμ εξηγεί τις έννοιες και τις λύσεις είναι καλλιτεχνικός όσο και απλός, ώστε να καταλάβουν το μηχανισμό ακόμα και οι πιο άσχετοι.

Απολαύστε το video που ακολουθεί, ζήστε την προπολεμική ατμόσφαιρα και ταυτόχρονα μάθετε επιτέλους πώς λειτουργεί αυτός ο διαβολομηχανισμός!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube