Marchionne: Σε «πρώτη φάση» η συνέργεια FCA και Google

Marchionne: Σε «πρώτη φάση» η συνέργεια FCA και Google

Η αρχή της συμφωνίας μεταξύ των δύο κολοσσών περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της αυτόνομης οδήγησης σε 100 Chrysler Pacifica

Ο καπνός επάνω από αυτή την είδηση πύκνωσε εμφανώς τελευταία και τώρα φάνηκαν ήδη οι πρώτες φλόγες.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την FCA και τη Google υπάρχει ήδη μια πολύ συγκεκριμένη και απόλυτα στοχευμένη συμφωνία μεταξύ τους. Αποσκοπεί στην παραγωγή 100 Chrysler Pacifica με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Ο Sergio Marchionne δήλωσε πως «Θα δούμε τι ακριβώς θα προκύψει από αυτό το εγχείρημα», ξεκαθαρίζοντας ότι η FCA είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και συνέργειες, χωρίς να εμμένει σε έναν και μόνο συνεργάτη. «Οι εμμονικές συνεργασίες είναι κάτι που κατά τη γνώμη μας δεν ταιριάζουν στην εποχή μας».

Ωστόσο η FCA πιστεύει πως ειδικά στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, έχει έρθει ώρα η αυτοκινητοβιομηχανία να συμπορευτεί με εταιρείες που μέχρι χθες έμοιαζαν απειλητικές, όπως για παράδειγμα η Google.



Αυτό πάντως δε σημαίνει ότι είναι όλα ρόδινα, όπως φαίνεται από τη συνέχεια των δηλώσεών του: «Υπάρχουν πολλά άλυτα θέματα. Το πιο σημαντικό είναι η επιλογή του οικονομικού μοντέλου γι’ αυτή την εξελικτική διαδικασία. Με άλλα λόγια από που θα προέρχονται οι πόροι αλλά και ποιος -και πώς- θα καρπώνεται τα όποια αποτελέσματα. Η απάντηση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, αλλά εάν δεν ξεκινήσουμε από κάπου δε θα τη βρούμε ποτέ».

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube