Λάστιχο που κρατάει καλύτερα ωριμάζοντας (!), από τη Michelin [video]

Λάστιχο που κρατάει καλύτερα ωριμάζοντας (!), από τη Michelin [video]

Γνωρίζουμε πως τα λάστιχα είναι από τα προϊόντα που χάνουν σε απόδοση με την πάροδο του χρόνου. «Όχι πια», φαίνεται να λέει η Michelin.

Η Michelin παρουσίασε στην Έκθεση του Detroit μια νέα τεχνολογία... αντιγήρανσης για τα ελαστικά της. Η εταιρία μάλιστα εγγυάται ότι το νέο Premier A/S, το πρώτο λάστιχο που ενσωματώνει την τεχνολογία EverGrip, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για 97.000 km.

Η γόμα των ελαστικών τεχνολογίας EverGrip περιέχει μεγάλη ποσότητα καουτσούκ και ηλιέλαιου. Και το πέλμα όμως είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε όσο φθείρεται το λάστιχο να αυλάκια του να μεγαλώνουν. Υπάρχουν μάλιστα και 150 κρυφά αυλάκια στις άκρες του που εμφανίζονται μόνο όταν η γόμα έχει φθαρεί αρκετά. Εξασφαλίζονται έτσι εντυπωσιακές επιδόσεις στο βρεγμένο ακόμα και όταν το λάστιχο φαίνεται αρκετά φθαρμένο.

Το Michelin Premier A/S τεχνολογίας EverGrip θα ξεκινήσει να πωλείται στις Η.Π.Α. τον ερχόμενο Απρίλιο σε διαστάσεις από 185/65R15 έως 245/45R18, ενώ ακόμα δεν είναι σίγουρο το αν και πότε θα διατεθεί και στην Ευρώπη.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube