Land Rover: Νέο σύστημα Self-Learning Intelligent Vehicle of the Future

Land Rover: Νέο σύστημα Self-Learning Intelligent Vehicle of the Future

Ένα νέο σύστημα διαχείρισης δραστηριοτήτων χρόνου της Jaguar Land Rover ισχυρίζεται ότι γνωρίζει πώς θα κάνει τη ζωή σου και τη μετακίνησή σου με αυτοκίνητο πιο εύκολη.

Η Land Rover δεν επαναπαύεται στο ότι φτιάχνει ικανά και έξτρα πολυετή 4x4 και SUV. Από την άλλη εργάζεται σκληρά με ερευνητικά προγράμματα υψηλής τεχνολογίας που δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με την τετρακίνηση και την εκτός δρόμου ικανότητα των αυτοκινήτων της.

Η τελευταία της εφαρμογή, που και μας την παρουσιάζει, ουσιαστικά μετατρέπει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σε μια τεράστια οθόνη πληροφοριών, εικονικών απεικονίσεων και υποδείξεων, επεμβαίνοντας ταυτόχρονα σε συστήματα και υποσυστήματά του, διευκολύνοντας χειρισμούς και μετακίνηση.

Το νέο σύστημα Self-Learning Intelligent Vehicle of the Future της Jaguar Land Rover, που ένα μέρος στη σπορ εκδοχή του σας παρουσιάσαμε εχθές, έχει εφαρμογή και στην κίνηση της πόλης, καθιστώντας το έργο του οδηγού πιο ελαφρύ και την οδήγηση ασφαλέστερη. Το σύστημα συγχρονίζεται με το smartphone  του οδηγού και χρησιμοποιεί κάθε είδους παραμέτρους, που περιλαμβάνουν από τις συνήθειες του οδηγού, πληροφορίες για τον καιρό και την πλοήγηση, μέχρι και την παρουσία των επιβατών, για να κάνει τη μετακίνηση όσο πιο εύκολη γίνεται.

Με το που μπαίνεις το πρωί στο αυτοκίνητο, το σύστημα ρυθμίζει το κάθισμα και τους καθρέφτες στα μέτρα σου. «Σιγά τα αυγά», θα πείτε. Κι άλλα αυτοκίνητα το κάνουν. Αυτό που δεν κάνουν είναι να εκκινούν αυτόματα το σύστημα πλοήγησης για να σε οδηγήσει από τον ταχύτερο δρόμο και αυτόν με τη λιγότερη κίνηση στη δουλειά, λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την κυκλοφορία. Χώρια που ανοίγει το ηχοσύστημα, πάλι αυτόματα, στον αγαπημένο σου σταθμό ή βάζοντας την αγαπημένη σου μουσική.

Κι αν δεν σας εντυπωσίασε μέχρι εδώ, διαβάστε και παρακάτω. Το πρωί, μπορείς να μπεις στο αυτοκίνητο με τα παιδιά σου και όχι μόνο να γνωρίζει ότι πρέπει να τα αφήσεις στο σχολείο ή να σου θυμίσει ότι πρέπει να πάρεις μαζί και τα αθλητικά τους διότι έχουν στη συνέχεια προπόνηση, αλλά μπορεί να σου υποδείξει ότι στο «Σταυρό του Νότου» τραγουδά ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης, από το αρχείο των αγαπημένων σου ακουσμάτων.

Και ενώ σου βάζει το αγαπημένο τραγούδι σου από τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη, καθώς αφήνει τα παιδιά στο σχολείο, σου θυμίζει το πρωινό meeting. Κι αν κολλήσεις στην κίνηση αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τους ομοτράπεζους του meeting ότι δεν θα είσαι εκεί έγκαιρα, ενώ ταυτόχρονα ψάχνει για εναλλακτικές ταχύτερες διαδρομές, τσεκάρει πόσο καύσιμο σου απομένει και σου λέει πως χρειάζεται να σταματήσεις για ανεφοδιασμό πριν από τον προορισμό σου. Γνωρίζει αν συνηθίζει να παίρνεις τηλέφωνο τη μάνα σου στο δρόμο για το γραφείο κι αν βρεθείς έξω από το σπίτι της, χαμηλώνει την αερανάρτηση για να μπορέσει να ανέβει.

Δεν ξέρω για εσάς, εμείς πάντως εντυπωσιαστήκαμε από αυτόν τον εποχούμενο «Μεγάλο Αδελφό».

[Πηγή Jaguar Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube