Το κόστος παραγωγής των ανθρακονημάτων μπορεί να πέσει κατά 90% [video]

Το κόστος παραγωγής των ανθρακονημάτων μπορεί να πέσει κατά 90% [video]

Αυτή τη στιγμή η τιμή του κιλού των ανθρακονημάτων φτάνει τα 20 δολάρια.

Η συνεργάτης των BMW και Audi, MAI Carbon Cluster Management GmbH, ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής των ανθρακονημάτων μπορεί να πέσει κατά 90%.

Το φιλόδοξο project έχει κόστος 102 εκ. δολαρίων και έχει την υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας και επιχειρηματικών και ερευνητικών ινστιτούτων, και στόχος είναι η μείωση του κόστους παραγωγής των ανθρακονημάτων κατά 90%. Ο επικεφαλής του project Klaus Drechsler ανέφερε μάλιστα ότι βρίσκονται ήδη “στα μισά του δρόμου” για να το πετύχουν και φυσικά για να δούμε όλο και περισσότερα μελλοντικά μοντέλα να τα χρησιμοποιούν.

Περισσότερες από 70 εταιρείες (συμπεριλαμβανομένου των BMW, Audi, Airbus, Siemens και SGL Carbon) συνεισφέρουν με τα τμήματα Έρευνας και Εξέλιξης που διαθέτουν για να μπορέσει η τιμή κιλού των ανθρακονημάτων να πέσει αρκετά και φυσικά να διαδοθεί η χρήση του. Έως τώρα βλέπουμε μόνο τα πολύ προηγμένα τεχνολογικά μοντέλα να χρησιμοποιούν αυτό το υλικό, μιας και κοστίζει 20 φορές περισσότερο το κιλό, σε σχέση με το ατσάλι (1 δολάριο το κιλό).

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube