Jaguar Land Rover: Νέοι κινητήρες βενζίνης και νέο κιβώτιο 8 σχέσεων

Jaguar Land Rover: Νέοι κινητήρες βενζίνης και νέο κιβώτιο 8 σχέσεων

Οι Ingenium βενζίνης είναι πιο δυνατοί και καθαροί, και το κιβώτιο ιδιαίτερα προηγμένο.

Η Jaguar Land Rover αποκάλυψε μια νέα σειρά βενζινοκινητήρων Ingenium και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα €35,5 εκατ., με το όνομα Transcend, για την έρευνα πάνω σε νέα συστήματα μετάδοσης. 

Οι 4κύλινδροι Ingenium βενζίνης θα παράγονται στο νέο εργοστάσιο των €1,2 δις στο Wolverhampton. Η εταιρεία λέει ότι θα αποδίδουν 25% μεγαλύτερη ισχύ ενώ θα καταναλώνουν 15% λιγότερη βενζίνη. Χρησιμοποιούν μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες, όπως οι ηλεκτροϋδραυλικές βαλβίδες, η ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγή και το τούρμπο διπλής εισόδου (twin-scroll) με κεραμικά ρουλεμάν. Θα είναι διαθέσιμοι από την επόμενη χρονιά.

Θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις του 2λιτρου Ingenium βενζίνης: μία με απλό τούρμπο και 200 PS και δύο με τούρμπο twin-scroll και ισχύ 250 και 300 PS αντίστοιχα.

Η γκάμα κινητήρων Ingenium είναι σπονδυλωτή, με χωρητικότητα κάθε κυλίνδρου 500 cc, πράγμα που επιτρέπει την κοινή χρήση εξαρτημάτων και συστημάτων σε κινητήρες με διαφορετικό αριθμό κυλίνδρων και κυβισμό. Οι 2λιτροι Ingenium βενζίνης ακολουθούν τους ομώνυμους ντίζελ που παρουσιάστηκαν πέρσι. Η JLR επιβεβαίωσε ότι θα παραχθούν 3λιτροι 6κύλινδροι σε σειρά Ingenium, καθώς και 3κύλινδροι 1.500 κυβικών.

Το όνομα TRANSCEND είναι ακρωνύμιο από το Transmission Supply Chain Excellence for Next Generation Dual Clutch Technologies – μια κοινοπραξία έρευνας από πέντε εταιρείες με επικεφαλής την JLR. Η κοινοπραξία εξελίσσει ένα κιβώτιο 8 σχέσεων που θα βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση και θα επεκτείνει τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Έχει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα σχέσεων 20:1 – το διπλάσιο από άλλα 8άρια κιβώτια – ώστε να συνδυάζει τις κοντές βοηθητικές σχέσεις με την τεχνολογία διπλού συμπλέκτη και τα υβριδικά συστήματα. Η JLR λέει ότι το νέο κιβώτιο προσφέρει 10% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, καλύτερες επιδόσεις εκτός δρόμου και θα είναι 20% ελαφρύτερο από άλλα αντίστοιχα κιβώτια.

Το πρόγραμμα Transcend έχει χρηματοδοτηθεί κατά το ήμισυ από τη βρετανική κυβέρνηση, για την προώθηση και εξαγωγή υβριδικών τεχνολογιών. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν επίσης η εταιρεία μηχανολογικών συμβούλων Drive System Design, η Tata Steel, ο όμιλος πράσινων τεχνολογιών Productiv και ο οργανισμός τεχνολογίας και καινοτομίας HVM Catapult.

O Nick Rogers, διευθυντής μηχανολογίας της JLR, δήλωσε: «Η περιβαλλοντική καινοτομία είναι στον πυρήνα της στρατηγικής μας για να μειώσουμε θεαματικά τις εκπομπές έως το 2020 και μετά. Με την οικογένεια κινητήρων Ingenium και προηγμένα ερευνητικά προγράμματα, όπως το Transcend, τα μελλοντικά μοντέλα της Jaguar Land Rover θα εκπέμπουν σημαντικά λιγότερο CO2. Έως το 2020, νέες τεχνολογίες θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 κατά 25% επιπλέον».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube