H VW επενδύει € 3,5 δις για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό

H VW επενδύει € 3,5 δις για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό

Πρώτο βήμα το car sharing αλλά και προηγμένες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών εφαρμογών.

H VW αποκάλυψε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, τα μελλοντικά σχέδια σχετικά με τη μετατροπή της από έναν μαζικό κατασκευαστή αυτοκινήτων σε έναν παροχέα υπηρεσιών μεταφοράς, αποκαλύπτοντας μια υπηρεσία επιμερισμού (car sharing ) των αυτοκινήτων και υποσχόμενη ψηφιακές εξαγορές, ως μέρος μιας επένδυσης 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το σχέδιο θα ξεκινήσει στο Βερολίνο, όπου η VW θα βάλει στην κυκλοφορία 2.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2019 σε πλαίσιο ενός σχεδίου που ακούει στο όνομα «We Share». Σκοπός της να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προσφορές DriveNow και Car2Go της Daimler AG και της BMW AG αντίστοιχα.
Αργότερα η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και σε επιλεγμένες πόλεις στις ΗΠΑ.

«Θα είμαστε μια εταιρεία συσκευών και λογισμικού», δήλωσε ο Michael Jost, επικεφαλής στρατηγικής της VW, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ανταλλαγής αυτοκινήτων. «Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη, πρέπει να επανεξετάσουμε εκ βάθρων τον όρο αυτοκίνητο».

Παράλληλα η VW εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη ενός νέου λογισμικού που θα υποστηρίζει όχι μόνον την αυτόνομη οδήγηση, αλλά και πολλές άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου, αλλά και υπηρεσίες προς τον οδηγό. Οι πελάτες της VW θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα πακέτο εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες τόσο για τα συμβατικά αυτοκίνητα όσο και για τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

Οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν ηλεκτρονική πληρωμή για στάθμευση, παράδοση πακέτων εντός αυτοκινήτου, παρακολούθηση τιμών καυσίμων και εντοπισμένες προσφορές από λιανοπωλητές. Το έργο αυτό έχει στόχο να δημιουργήσει ετήσια έσοδα ύψους 1 δισ. Ευρώ έως το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube