H Prom Racing παρουσιάζει το νέο της αεροδυναμικό πακέτο

H Prom Racing παρουσιάζει το νέο της αεροδυναμικό πακέτο

Η ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου παρουσιάζει το νέο αεροδυναμικό πακέτο του μονοθεσίου της που συμμετέχει στην Formula Student.

Είναι το αποτέλεσμα δύο διπλωματικών εργασιών μελών της ομάδας. Το νέο αεροδυναμικό πακέτο προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και υπόσχεται να κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστική την ομάδα. Οι δύο εργασίες βασίστηκαν σε λογισμικό Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής και βελτιστοποίησης μέσω συζυγών μεθόδων, που έχει αναπτυχθεί στο ΕΜΠ.

Σας αρέσουν τα νούμερα; Αν ναι συνεχίστε την ανάγνωση. Συνολικά πάνω από 20 steady state προσομοιώσεις πραγματοποιήθηκαν σε μοντέλο κλίμακας ½. Δώδεκα επιπλέον προσομοιώσεις πραγματοποιήθηκαν ειδικά και μόνο για την πίσω αεροτομή. Έγινε επίσης μία προσομοίωση yaw σε μοντέλο κανονικού μεγέθους.

Το μονοθέσιο παράγει 86 kg κάθετης δύναμης στα 72 km/h. Με την χρήση του κατάλληλου software μοντελοποιήθηκε η επίδραση της εισαγωγής του κινητήρα στην αεροδυναμική του μονοθέσιου. Δημιουργήθηκαν οι χάρτες ευαισθησίας του μονοθέσιου, εργαλείο πολύτιμο για την βελτίωση της αεροδυναμικής του συμπεριφοράς, με την συμβολή της Μονάδας Παράλληλης Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής & Βελτιστοποίησης του Τομέα Ρευστών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Το αεροδυναμικό μοντέλο απέκτησε αρκετή λεπτομέρεια και το υπολογιστικό του πλέγμα ξεπέρασε τα 24.000.000 κελιά. Για κάθε προσομοίωση χρησιμοποιήθηκαν 30 εως 140 πυρήνες Intel Xeon της Μονάδας Παράλληλης Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής & Βελτιστοποίησης του Ε.Μ.Π. Η αεροδυναμική εξέλιξη διήρκησε 520 ώρες, δηλαδή 21,6 μερες (wall clock time). Και δημιουργήθηκαν 0,5 Terabyte CFD δεδομένων.

Το προ-εμποτισμένο carbon από το οποίο θα κατασκευαστούν τα αεροδυναμικά στοιχεία έφτασε και καταψύχεται στους -23οC στο Εργαστήριο Διαμόρφωσης Πολυμερών του Τομέα Κατεργασιών του Ε.Μ.Π. Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει θερμά τα εργαστήρια του Ε.Μ.Π που συμβάλλουν στην προσπάθεια μας προσφέροντας τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους και παρά το αυξημένο εργασιακό φόρτο τους μας καλωσορίζουν πάντα με χαμόγελο. Η δουλειά στην Prom Racing Team powered by Bosch συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube