H BMW προτιμά το χαμηλό βάρος από την παραπάνω δύναμη

H BMW προτιμά το χαμηλό βάρος από την παραπάνω δύναμη

«Καλύτερα να έχουμε ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.000 kg παρά ένα που αποδίδει 1.000 PS», δήλωσε υψηλά ιστάμενος του M division.

Η στροφή πολλών κατασκευαστών σε ελαφρύτερα αυτοκίνητα μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όπως και η παραπάνω δήλωση, που αναγνωρίζει το πλεονέκτημα του χαμηλού βάρους έναντι της εξωφρενικής ιπποδύναμης.

Υπεύθυνος για αυτή τη δήλωση είναι ο Carsten Pries, product manager του τμήματος Μ της BMW. Συγκεκριμένα είπε «Θέλουμε να βρεθούμε σε δική μας κλάση στην αναλογία κιλών/ίππο, αλλά προτιμάμε να έχουμε ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.000 kg παρά ένα που αποδίδει 1.000 PS». Και οι νέες BMW M3 και Μ4 έχουν κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο νέος 3λιτρος 6κύλινδρος αποδίδει 430 PS, δηλαδή μόλις 2,4% παραπάνω από τον 4λιτρο V8 της προηγούμενης BMW Μ3. Από την άλλη το βάρος των νέων Μ3 και Μ4 έχει μειωθεί κατά περίπου 80 kg σε σχέση με τη 2πορτη και την 4πορτη έκδοση της προηγούμενης Μ3, αντίστοιχα, που αντιστοιχεί σε ελάφρωμα 5%. Και κάτι ανάλογο θα συμβαίνει με όλες τις δημιουργίες του Μ division από δω και στο εξής.

Αυτή η μείωση του βάρους θα οφείλεται εν μέρει στους μικρότερους, downsized κινητήρες που θα χρησιμοποιούνται, αλλά και στην εκτενή χρήση ελαφριών υλικών όπως αλουμίνιο, μαγνήσιο και ανθρακονήματα σε τμήματα του πλαισίου, του αμαξώματος και της μετάδοσης.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube