Το Golf του 2019 δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό

Το Golf του 2019 δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό

Μια σειρά από καινοτομίες ετοιμάζει η VW για την επόμενη γενιά του best seller της, του Golf.

Mπορεί το καινούργιο Golf να απέχει πέντε χρόνια (θα παρουσιαστεί το 2019), όμως η VW δημοσιοποιεί από τωρα μερικές από τις καινοτομίες που αυτό θα εισάγει. 

Ετσι, το Golf όγδοης (παρακαλώ) γενιάς θα επενδύσει πολλά στον τομέα της αεροδυναμικής, μιας και την εποχή που θα μπει στη γραμμή παραγωγής οι κανονισμοί για κατανάλωση και εκπομπές ρύπων θα είναι αυστηρότατοι. Για το λόγο αυτό σε επίπεδο σχεδιασμού θα υιοθετήσει πολλά στοιχεία από το διθέσιο XL1

Το νέο Golf  θα πατά πάω στην νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου και αναμένεται να έχει σχήμα πιο σφηνοειδές που θα το διαφοροποιεί σημαντικά από όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. 

Παράληλα μειωμένο θα είναι και το βάρος του και μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες κατά 110 ολόκληρα κιλά χάρη στη χρήση αλουμινίου και άλλων συνθετικών υλικών που όμως θα ανεβάσυν το κόστος κατασκευής του. Στόχος οι εκπομπές CO2 να πέσουν κάτω από το όριο των 90 γραμμαρίων. 

Για το λόγο αυτό θα έχουμε και πολλές αλλαγές στα μηχανικά μέρη, αρχής γενομένης με ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο,  σύστημα coasting, το οποίο θα απεμπλέκει τη μετάδοση από τον κινητήρα όταν αυτό χρειάζεται, ενώ εξελίσσονται και νέοι κινητήρες. Τέλος θα υπάρχει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας με τη μορφή ηλεκτρικού βολάν, το οποίο θα αποθηκεύει ενέργεια και θα τη διοχετεύει όταν χρειάζεται στους πίσω τροχούς του οχήματος. 

Η VW πιστεύει πως η συγκεκριμένη διάταξη είναι πολυ πιο φθηνή, αλλά εξίσου αποδοτική με τα υβριδικά συστήματα κίνησης, ενώ παράλληλα είναι και πολύ πιο ελεφριά.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube