Για πέμπτη συνεχή χρονιά βραβεύεται ο 1.000άρης Ford EcoBoost

Για πέμπτη συνεχή χρονιά βραβεύεται ο 1.000άρης Ford EcoBoost

Αναδείχθηκε καλύτερος κινητήρας στην κατηγορία κάτω του ενός λίτρου

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο ο χιλιάρης EcoBoost της Ford διακρίθηκε στο θεσμό «International Engine of the Year», αφού αναδείχθηκε ο καλύτερος κινητήρας κάτω του ενός λίτρου. 
 
Η κριτική επιτροπή αναφέρθηκε με τα καλύτερα σχόλια  στον συνδυασμό ελαστικότητας, επιδόσεων, οικονομίας, πολιτισμένης λειτουργίας και τεχνολογίας όπου ο συγκεκριμένος κινητήρας εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο από το λανσάρισμά του ψηφίζεται νικητής στην κατηγορία του. Φέτος, ήταν ο επικρατέστερος από 32 κινητήρες του ανταγωνισμού, 19 περισσότερους από τον ανταγωνισμό του 2012. Το σημαντικό είναι ότι το 2015 αυξήθηκαν οι διεκδικητές του τίτλου με την κατηγορία κάτω των 1.000 κυβικών εκατοστών να κατακλύζεται από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες άμεσου ψεκασμού που φέρουν την υπογραφή μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων.
 
Το 2014, ο 1.0L EcoBoost έγινε ο πρώτος κινητήρας που απέσπασε τον τίτλο «Διεθνής Κινητήρα της Χρονιάς» για  τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ το 2012 αναδείχτηκε επίσης «Καλύτερος Νέος Κινητήρας.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube