Ford: O 1.0 EcoBoost και πάλι «κινητήρας της χρονιάς»

Ford: O 1.0 EcoBoost και πάλι «κινητήρας της χρονιάς»

Κορυφαίος στην κατηγορία του για 4η συνεχόμενη χρονιά

Ένας μικρός βενζινοκινητήρας και αγαπημένος των Ευρωπαίων οδηγών λόγω της εξαιρετικής οικονομίας και των εντυπωσιακών επιδόσεων, κερδίζει μία ακόμη διάκριση σε διάστημα τεσσάρων χρόνων στα Βραβεία του Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς 2015. 
 
Συνολικά ο κινητήρας της Ford έχει κερδίσει 8 διακρίσεις στο θεσμό μέσα σε 4 χρόνια και παρά τον έντονο ανταγωνισμό συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος στην κατηγορία του.
 
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Ford 1.0-litre EcoBoost ονομάστηκε «Καλύτερος Κινητήρας κάτω του 1.0 λίτρου», ΄χαρη στις επιδόσεις, την οικονομία, την αθόρυβη λειτουργία και την τεχνολογία του. Πέρσι, ο 1.0 EcoBoost ήταν πρώτος κινητήρας που αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής του τίτλου Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς επί τρεις συνεχείς χρονιές, και το 2012 ονομάστηκε «Καλύτερος Νέος Κινητήρας».
 
Δέκα μοντέλα στην Ευρώπη εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.0 EcoBoost. Το ένα στα πέντε νέα οχήματα Ford που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2014 εφοδιάζονταν με το νέο χιλιάρη, ανάμεσά τους τα δύο στα πέντε Fiesta. Η Ford εξετάζει επίσης μία νέα, καινοτόμο προσέγγιση απενεργοποίησης κυλίνδρων που θα μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω βελτιώσεις κατανάλωσης.
 
«Ο 1.0 EcoBoost άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού για τους μικρούς βενζινοκινητήρας και είμαστε περήφανοι που παραμένει ο καλύτερος στην κατηγορία του παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Το πνεύμα καινοτομίας που μας βοήθησε να δημιουργήσουμε αυτό τον κινητήρα είναι ζωντανό και θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε νέους κινητήρες.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube