Το Ford Mondeo των 1.195 κιλών [video]

Το Ford Mondeo των 1.195 κιλών [video]

Η Ford πειραματίζεται με εξαρτήματα χαμηλού βάρους, και το Lightweight Concept που τα ενσωματώνει όλα είναι ένα ιδιαίτερα ελαφρύ Mondeo.

Η μείωση του βάρους των αυτοκινήτων είναι απαραίτητη για την επίτευξη των χαμηλών καταναλώσεων που επιθυμούν κατασκευαστές και αγοραστές. Και το Lightweight Concept Car μας δείχνει πόσο έχει προχωρήσει σε αυτό τον τομέα η Ford.

Εξωτερικά το Ford Lightweight Concept Car δεν διαφέρει σε τίποτα πέρα από τα αυτοκόλλητα από ένα συμβατικό Ford Fusion, δηλαδή το Mondeo της Β. Αμερικής. Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν μόνο τους ασυνήθιστα λεπτούς τροχούς. Οι 19άρες ζάντες είναι φτιαγμένες από ανθρακονήματα και ντύνονται με λάστιχα 155/70, όπως αυτά του BMW i3.

Σε κάθε τμήμα του αυτοκινήτου έχει εξοικονομηθεί βάρος με τη χρήση αλουμινίου, μαγνησίου και ανθρακονημάτων. Οι δίσκοι των φρένων είναι αλουμινένιοι και ζυγίζουν 38% λιγότερο από τους συμβατικούς, ενώ ακόμα και τα ελατήρια είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά.

Ούτε ο κινητήρας δεν έχει γλιτώσει το ελάφρωμα αφού οι μπιέλες είναι αλουμινένιες και το κάρτερ από ανθρακονήματα. Και μπορεί να πρόκειται για τον μικρό 1.0 EcoBoost αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να κινήσει το Ford Lightweight Concept αφού το συνολικό του βάρος περιορίζεται στα 1.195 kg. Τώρα μένει να δούμε πόσο σύντομα μπορούν να περάσουν εξαρτήματα του Lightweight Cocept σε μοντέλα μαζικής παραγωγής της Ford.

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube