Έτσι θα ταξιδεύουμε στο μέλλον;

Έτσι θα ταξιδεύουμε στο μέλλον;

Το Nimbus e-Car αποτελεί το όραμα ενός βραζιλιάνου σχεδιαστή για το απόλυτο ταξιδιωτικό όχημα.

Το Nimbus e-Car αποτελεί μια σχεδιαστική σπουδή του βραζιλιάνου Eduardo Galvani και αποτελεί το “όραμά” του για το απόλυτο ταξιδιωτικό όχημα του πλανήτη.

Η πρώτη εντύπωση που μας δίνει η σχεδίαση του Nimbus e-Car είναι ότι του παραπέμπει σε διασταύρωση φουσκωμένου VW Transporter Kombi και Unimog έτοιμο για όλα.

Σε περίπτωση που κατασκευαζόταν, δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια για κάτι τέτοιο, το “σφαιρικό” Nimbus e-Car θα χρησιμοποιούσε ανθρακονήματα, τιτάνιο και αλουμίνιο για να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, για ευνόητους λόγους. Το εικονικό Nimbus e-Car έχει μήκος 4,2 m, πλάτος 2,1 m και ύψος 2,6 m, είναι τετρακίνητο και ζυγίζει 1.620 kg.

Το Nimbus e-Car είναι ηλεκτρικό εκτεταμένης αυτονομίας και χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 180 ίππων και έναν μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης που εκτελεί χρέη γεννήτριας. Οι επιδόσεις που χαρίζει στο ιδιαίτερο σχεδιαστικά Nimbus e-Car είναι καλές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 13,0 sec και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 160 km/h.

Διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας, ανάλογα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες: Energy Saver, Standard Trip, Faster Cruise και 4WD. Η κατανάλωση καυσίμου της “γεννήτριας” φτάνει τα 1,3 lt/100 km, ενώ η αυτονομία κυμαίνεται από 260 έως 320 km. Ακόμα, διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και ηλιακά πάνελ στην οροφή.

Η 5θέσια καμπίνα είναι εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, διαθέτει ψυγείο που χωρά 8 αναψυκτικά, συνδεσιμότητα με Bluetooth και WIFI, τέσσερις θύρες USB και οικιακή πρίζα. Επιπλέον, διαθέτει cruise control με λειτουργία Auto Pilot και η εξωτερική του βαφή είναι αυτόκαθαριζόμενη για οικονομία νερού στο πλύσιμο.

Το Nimbus e-Car μπορεί να υπάρχει μόνο στο Photoshop, αλλά η τεχνολογίες που “κουβαλά” δεν αποτελούν άπιαστο όνειρο. Θυμίζουμε ότι η Rinspeed είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το XchangE, ένα αρκετά πιο χειροπιαστό πρωτότυπο μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube