Ήπιατε πολύ; Κάντε αλκοτέστ στο κινητό σας τηλέφωνο

Ήπιατε πολύ; Κάντε αλκοτέστ στο κινητό σας τηλέφωνο

Δύο νέες εφαρμογές για smartphones θέλουν να σώσουν ζωές.

Δύο εφαρμογές για smartphones, η Breathometer για iPhone και κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και η BACtrack, για iPhone, βοηθούν τους χρήστες τους να κάνουν αλκοτέστ, εμφανίζοντας αμέσως στην οθόνη το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους τη στιγμή που εκπνέουν σε μια ειδική συσκευή που συνδέεται με το κινητό τους τηλέφωνο.

Η Breathometer εμφανίζει την ένδειξη στην οθόνη μέσα σε δευτερόλεπτα. Συνδέεται με τη συσκευή μέσω της εισόδου για τα ακουστικά. Η BACtrack συνδέεται στο iPhone μέσω Bluetooth.

Και οι δύο εφαρμογές χρησιμοποιούν συσκευές ανάλυσης της αναπνοής που έχουν εγκριθεί από τον ομοσπονδιακό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. και σύμφωνα με τις εταιρίες που τα παράγουν έχουν ακρίβεια 0,01%.
Η συσκευή για το αλκοτέστ έχει το μέγεθος ενός κλειδιού του αυτοκινήτου και χωράει εύκολα στην τσέπη ή μπορεί να κρεμαστεί στο μπρελόκ μαζί με τα υπόλοιπα κλειδιά του χρήστη.

Η εφαρμογή Breathometer μπορεί επίσης να εντοπίσει μέσω GPS πού βρίσκεται ο χρήστης και να του καλέσει ταξί σε περίπτωση που δεν μπορεί να οδηγήσει για να επιστρέψει στο σπίτι του αλλά και να υπολογίσει πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεμεθύσει. Κοστίζει 49 δολάρια και θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στην αγορά.

Η BACtrack, η εφαρμογή της ομώνυμης εταιρίας, η οποία ιδρύθηκε το 2001 και ήταν η πρώτη που έλαβε την άδεια από τις αμερικανικές αρχές για την πώληση συσκευών για αλκοτέστ για ιδιωτική χρήση, πωλεί την δική της συσκευή και εφαρμογή προς 150 δολάρια.

Η δική της εφαρμογή μπορεί επίσης να καταγράψει και να εμφανίζει μια γραφιστική απεικόνιση των συνηθειών του χρήστη της όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ και μπορεί να υπολογίσει πότε θα επανέλθει στο μηδέν το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα του.

Πάνω από 1,2 εκατ. άνθρωποι συνελήφθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011 για σύλληψη υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με στοιχεία του FBI.

[Πηγή: NewsIt]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube