Επένδυση €8 εκατ. ευρώ στην γραμμή παραγωγής του Opel Adam

Επένδυση €8 εκατ. ευρώ στην γραμμή παραγωγής του Opel Adam

H Opel επενδύει στις εγκαταστάσεις του Eisenach για αύξηση της παραγωγής και εκσυγχρονισμό του βαφείου του νέου Adam

Η ζήτηση για το niche αυτοκίνητο πόλης της Opel, το Adam, είναι τόσο υψηλή πλέον ώστε η Opel δυσκολεύεται να την καλύψει με το ρυθμό παραγωγής του εργοστασίου του Eisenach, καθώς όλα δείχνουν ότι το μοντέλο εξελίσσεται σε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Oι δίχρωμες αποχρώσεις είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και αποτελούν τα δύο τρίτα όλων των παραγγελιών του Adam. Για ταχύτερη ανταπόκριση στη ζήτηση, το βαφείο και άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής επεκτείνονται και εκσυγχρονίζονται. Η Opel επενδύει περίπου οκτώ εκ. ευρώ στο εργοστάσιο του Eisenach για τις μετατροπές αυτές. Η νέα επένδυση έρχεται να προστεθεί στα 190 εκ. ευρώ που διατέθηκαν σε κτίρια και σε τεχνολογία παραγωγής εν όψει της προετοιμασίας της μονάδας για την κατασκευή του Adam.

«Επενδύουμε συνεχώς στη βελτίωση των υπεραποδοτικών μας εγκαταστάσεων εδώ στο Eisenach» δήλωσε ο Stefan Fesser, Διευθυντής Εργοστασίου του Eisenach, «για να ανταποκρινόμαστε ακόμα ταχύτερα στην υψηλή ζήτηση για τα δίχρωμα Opel Adam. Στο μέλλον 17, αντί για 13, δίχρωμα Adam θα περνούν από τη γραμμή συναρμολόγησης ανά μία ώρα στο βαφείο.».

Για την παραγωγή ενός δίχρωμου αυτοκινήτου πόλης με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας, απαιτείται μία δεύτερη διέλευση από το βαφείο για την επίστρωση δεύτερου χρώματος σε επιλεγμένα τμήματα. Όλα τα εξαρτήματα που απαιτούν αυτή τη διαδικασία αποσυναρμολογούνται και το υπόλοιπο αμάξωμα καλύπτεται με προστατευτικό στη γραμμή κάλυψης πάνελ. Για την αύξηση της δυναμικότητας μία νέα τέτοια γραμμή λανσάρεται στο Eisenach. Έτσι δημιουργούνται παράλληλα οι προϋποθέσεις για την επέκταση μιας ακόμα γραμμής παραγωγής, όπου οι πόρτες και η πίσω πόρτα του Adam θα αφαιρούνται και στη συνέχεια θα επανατοποθετούνται.

Αυτό είναι ένα μόνο μέτρο για την επίτευξη αποδοτικότερης παραγωγής. Στην αίθουσα του κυρίως βαφείου έξι νέα ρομπότ ψεκασμού βαφής αντικαθιστούν τους προκατόχους τους, ενώ το τμήμα που ασχολείται με τα μαρσπιέ των θυρών αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα τελευταία τεχνολογικά πρότυπα με μοντέρνα ρομποτικά συστήματα ελέγχου.

Επίσης, τον Αύγουστο λανσαρίστηκε ένα νέο σύστημα ελέγχου κατάλληλο για τη διαχείριση της πιο περίπλοκης τεχνολογίας υλικών. Ωστόσο, το σημαντικότερο μέτρο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων είναι η αντικατάσταση πέντε θερμικών μετακαυστήρων. Οι μετακαυστήρες βάρους 13 τόνων, μήκους μέχρι οκτώ μέτρων και διαμέτρου 3 m καθαρίζουν τον αέρα που εξάγεται από το τμήμα βαφής. Αυτό γίνεται σε θερμοκρασίες πάνω από 700 βαθμούς Κελσίου. Ο εκσυγχρονισμός των μετακαυστήρων απαιτεί εργασίες κοπής και συγκόλλησης των σωληνώσεων αερίου, αποσυναρμολόγηση του τεχνικού εξοπλισμού και ανοίγματα στους εξωτερικούς τοίχους. Αφού μεταφερθούν έξω τα παλαιά μηχανήματα, ολόκληρη η διαδικασία διεξάγεται με αντίστροφη σειρά για την εγκατάσταση των νέων μετακαυστήρων.

«Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος που πρέπει να γίνονται τα πράγματα» δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου Stefan Fesser, «επειδή με τον εκτενή εκσυγχρονισμό του βαφείου μας όχι μόνον αυξάνουμε τη δυναμικότητα αλλά διασφαλίζουμε ότι κάθε αυτοκίνητο που θα κατασκευάζεται στο Eisenach θα εξακολουθεί να πληροί κορυφαία πρότυπα ποιότητας με προηγμένη τεχνολογία και στο μέλλον. Και οι ιδιοκτήτες του Adam, ωφελούνται από τα δύο αυτά πλεονεκτήματα.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube