Εικόνα-teaser για το πρωτότυπο αυτόνομης οδήγησης της Mercedes-Benz

Εικόνα-teaser για το πρωτότυπο αυτόνομης οδήγησης της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα-teaser από το πρωτότυπο αυτόνομης οδήγησης που θα αποκαλύψει την άλλη εβδομάδα στη CES στο Las Vegas.

Η Daimler έχει μπει για τα καλά και αυτή στο τρένο της αυτόνομης οδήγησης και ύστερα από το πρωτότυπο S500 επενέρχεται με ένα άλλο ενδιαφέρον σχηματικά κόνσεπτ.

Απ’ ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε από την εικόνα-teaser, το πρωτότυπο είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένο και με ιδιαίτερα χαμηλή γραμμή οροφής. Οι πρόβολοί του είναι εξαιρετικά μικροί, ενώ οι τροχοί του πολύ μεγάλοι.

Το πρωτότυπο φαίνεται ότι έχει βάσεις στήριξης στην οροφή του, προφανώς για να υποδεχτούν τις κάμερες και τα ραντάρ που χρειάζονται για να πηγαίνει το αυτοκίνητο από μόνο του ή απλώς πρόκειται για κεραία επικοινωνίας. Οι κοντοί πρόβολοι από την άλλη, μας αφήνουν να φανταστούμε ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό με καθίσματα που να μπορούν να προσανατολιστούν αντικριστά, όπως π.χ. στη V-Class.

Ως πρωτότυπο που είναι, περιμένουμε ευρεία χρήση αλουμινίου και ξύλου, αλλά και ταμπλό εφοδιασμένο με εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζεται από αρκετές μεγάλες οθόνες αφής. Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο θα αποκαλυφθεί από τον δρ. Dieter Zetsche, πρόεδρο της Daimler, στο Consumer Electronics Show (CES) στο Las Vegas, στις 5 Ιανουαρίου.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube