Έχεις την πινακίδα του; Στείλ’ του μήνυμα στο κινητό

Έχεις την πινακίδα του; Στείλ’ του μήνυμα στο κινητό

Μια πειραματική εφαρμογή της GM επιτρέπει την αποστολή SMS σε κάποιον απλώς φωτογραφίζοντας την πινακίδα του αυτοκινήτου του.

Η εφαρμογή DiDi Plate βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, όμως αν τελικά κυκλοφορήσει θα αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Την αποκάλυψη για την πρωτοποριακή εφαρμογή της GM έκανε ο John Du, ο διευθυντής του τμήματος R&D της εταιρίας στην Κίνα, στα πλαίσια του συνεδρίου Telematics Detroit 2014. Με το DiDi Plate αρκεί κάποιος να φωτογραφίσει την πινακίδα ενός αυτοκινήτου για να βρει το προφίλ του ιδιοκτήτη σε κάποιο από τα κινεζικά social media και να επικοινωνήσει μαζί του.

Μια από τις χρήσεις της εφαρμογής, σύμφωνα με το επίσημο video που παρουσίασε γι’ αυτήν η GM, είναι να μπορείς να βρεις σε ποιον ανήκει ένα παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που σε εμποδίζει, ώστε να τον ειδοποιήσεις και να το μετακινήσει. Μια άλλη το να μπορείς να ζητήσεις σε ραντεβού την ομορφούλα του μπροστινού αυτοκινήτου. Και τέλος, το να ενημερώσεις κάποιον για το πόσο κακός οδηγός είναι...

Η εφαρμογή συνεργάζεται μάλιστα με το Google Glass, οπότε αρκεί απλώς να κοιτάξεις την πινακίδα ενός αυτοκινήτου για να μάθεις τα πάντα για τον άνθρωπο που οδηγεί. Στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. η νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων πιθανότατα δεν θα επιτρέπει τη χρήση του DiDi Plate, αλλά στην Κίνα τα πράγματα ίσως είναι πιο χαλαρά. Πάντως σίγουρα απέχουμε αρκετά ακόμα από το λανσάρισμά της στο εμπόριο.

Άλλωστε ο στόχος της GM είναι να προσφέρει το DiDi Plate ως λειτουργία του συστήματος infotainment των αυτοκινήτων της, οπότε ίσως να μην το δούμε ποτέ διαθέσιμο για κάθε smartphone.

[Πηγές: Jalopnik, Computerworld]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube