Η Mercedes-Benz ετοιμάζει 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες

Οι νέοι 6κύλινδροι σε σειρά κινητήρες της Mercedes-Benz θα παρουσιαστούν το 2016 με την επόμενη γενιά της E-Class.

Σύμφωνα με πληροφορίες των άγγλων συνεργατών μας, η Mercedes-Benz εξελίσσει νέους 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες, με τις δοκιμές να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αρχιτεκτονική κινητήρων που έχει να εμφανιστεί στην γερμανική φίρμα από τα μέσα της δεκαετίας του 90.

Οι νέοι 6κύλινδροι σε σειρά κινητήρες ανήκουν σε μία νέα οικογένεια κινητήρων με πολυδιαμορφώσιμη αρχιτεκτονική, που θα «γεννήσει» ταυτόχρονα και 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες. Μάλιστα, σύμφωνα με την Mercedes-Benz, ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας διαθέτει ποιότητα λειτουργίας που πείθει και τον πιο απαιτητικό πελάτη της εταιρείας. Ο νέος 6κύλινδρος κινητήρας θα κάνει την εμφάνισή του με την επόμενη γενιά της E-Class το 2016, ενώ η νέα C-Class θα τους αποκτήσει με το πρώτο της facelift το 2017.

Τέλος, οι φήμες που ήθελαν την επόμενη C 63 AMG να διαθέτει 4λιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα αντί του ατμοσφαιρικού V8 των 6,2 λίτρων, επιβεβαιώθηκαν, και θα συνδυάζεται με το 7άρι Speedshift κιβώτιο. Με την αισθητική όμως ανανέωση του 2017, η κορυφαία C-Class θα εφοδιαστεί με νέο 9άρι Speedshift κιβώτιο.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube