Η Kia παρουσιάζει τα μελλοντικά της συστήματα πολυμέσων

Η Kia παρουσιάζει τα μελλοντικά της συστήματα πολυμέσων

Στο Consumer Electronics Show παρουσιάζονται τα συστήματα πολυμέσων που θα εφοδιάσουν τα μελλοντικά μοντέλα της Kia.

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση του μικρού πολυτελούς κουπέ KND-7 Concept, η Kia παρουσίασε και τα συστήματα πολυμέσων που θα εφοδιάζουν τα μελλοντικά της μοντέλα.

Στόχος των συστημάτων αυτών είναι να προσφέρουν μια ασφαλέστερη, δυναμικότερη και πιο «αποτελεσματική» οδηγική εμπειρία.

Η κύρια ατραξιόν της παρουσίασης είναι το User-Centered Driver Concept (UCD) που δίνει έμφαση στην ασφάλεια των μετακινήσεων. Πρόκειται για ένα head-up display ευρείας απεικόνισης 18” που παρουσιάζει αρκετές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα κίνησης, η κίνηση των δρόμων, πλοήγηση και άλλα.

Στην θέση του κλασικού πίνακα οργάνων υπάρχει μία TFT-LCD οθόνη 12,3” που παρέχει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για το αυτοκίνητο. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα που εντοπίζει το βλέμμα του οδηγού και ειδοποιεί τον οδηγό όποτε παρεκκλίνει του επιτρεπτού ορίου γωνίας θέασης.

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει το In-Vehicle Infotainment Concept (IVI) που αποτελείται από οθόνη αφής 20” και συνδέεται τόσο με το smartphone σας όσο και με το tablet σας. Ακόμα, το σύστημα αναγνώρισης φωνής UVO VR (Voice Recognition) επιτρέπει στον οδηγό να «συνδεθεί» διαδραστικά με το αυτοκίνητό του μέσω της φωνής του, έχοντας την δυνατότητα να επιλέξει μέσω αυτής την μουσική που θα ακούσει, να στείλει γραπτό μήνυμα και να δεχθεί οδηγίες πλοήγησης.

Τέλος, άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να φορτίσετε ασύρματα το κινητό σας τηλέφωνο μέσω μαγνητικής επαγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube