Η Hyundai παρουσιάζει το συνοδηγό του μέλλοντος

Η Hyundai παρουσιάζει το συνοδηγό του μέλλοντος

Ένα σύστημα με τεχνητή νοημοσύνη με το οποίο θα συνεννοείται ο οδηγός, θα αποτελεί έναν ψηφιακό αλλά κατά κάποιο τρόπο και πραγματικό συνοδηγό στο σύντομο μέλλον.

Οι φωνητικές εντολές στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο.

Τόσο που απαντώνται πλέον ακόμα και στη σουπερμίνι κατηγορία και μάλιστα σε μπόλικα μοντέλα.

Ωστόσο η Hyundai σχεδιάζει ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε αυτή την τεχνολογία και για να το καταφέρει θα χρησιμοποιήσει ένα νέο σύστημα με τεχνητή νοημοσύνη και την ονομασία Personal Agent.

Έτσι ο οδηγός και το αυτοκίνητο θα μπορούν κατά κάποιο τρόπο να συζητάνε πλέον, αφού το σύστημα θα είναι σε θέση να αντιληφθεί περισσότερες από μια εντολές στην ίδια πρόταση. Επίσης θα μπορεί να δίνει στον οδηγό διάφορες πληροφορίες εάν κρίνει ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Hyundai Tucson 1.7 CRDi DCT

Για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η Hyundai συνεργάζεται με την ειδική επί του θέματος αμερικάνικη εταιρεία SoundHound Inc.. Η αποστολή της είναι όχι μόνο να κάνει το σύστημα να αναγνωρίζει καλύτερα την ανθρώπινη ομιλία, αλλά και να του δώσει πιο «ανθρώπινη» συμπεριφορά.

Πρακτικά δηλαδή, το σύστημα θα μπορεί να αντιλαμβάνεται και διπλές εντολές όπως για παράδειγμα το να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό και ταυτόχρονα να κλείσει την ηλιοροφή. Επίσης θα μπορεί να λειτουργεί και συμβουλευτικά, λέγοντάς σου για παράδειγμα ότι η διαδρομή που συνήθως ακολουθείς έχει κίνηση άρα πρέπει να ξεκινήσεις πιο νωρίς για τον προορισμό σου.

Ο επικεφαλής στο κομμάτι του infotainment για την Hyundai, Paul Choo, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη στα συστήματα αυτού του είδους είναι απαραίτητη προκειμένου ο οδηγός στο μέλλον να μπορεί να εκμεταλλευτεί όλο τον όγκο πληροφοριών και λειτουργιών που θα έχει στη διάθεσή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα SEAT αποκτούν εικονικό συνοδηγό [video]

Η Hyundai σχεδιάζει να παρουσιάσει το σύστημά της τον Ιανουάριο στο CES (Consumer Technology Association) που θα γίνει στο Las Vegas από τις 9 έως και τις 12 του μήνα, ενώ η πρώτη του εφαρμογή σε αυτοκίνητο παραγωγής θα γίνει περίπου ένα χρόνο αργότερα.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube