Η General Motors θέλει να εναρμονιστούν οι προδιαγραφές ρύπων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Η General Motors θέλει να εναρμονιστούν οι προδιαγραφές ρύπων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ο υπεύθυνος του τμήματος κινητήρων της εταιρείας θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να πιέσει τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο επικεφαλής στο κομμάτι των κινητήρων της GM, Dan Nicholson, θα εκστρατεύσει υπέρ της εναρμόνισης της ισχύουσας νομοθεσίας για τους ρύπους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Με αφορμή την επερχόμενη προεδρία του στην ένωση των μηχανολόγων της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα πιέσει όσο μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση. «Τώρα είναι η στιγμή να πιέσουμε, που το θέμα είναι πολύ ζεστό λόγω του dieselgate», αναφέρει και προσθέτει πως «αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα αρέσει και πολύ στους ευρωπαίους νομοθέτες, όμως εάν δεν εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία τώρα, θα αργήσει να ξαναέρθει».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η ανάγκη για την κάλυψη και των δύο νομοθεσιών, είναι κάτι που επιβαρύνει τα οικονομικά προγράμματα των εταιρειών ετησίως με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Γι’ αυτό και υποστηρίζει πως οι διαθέσιμοι πόροι είναι καλύτερο να επενδύονται στο να γίνονται οι κινητήρες πραγματικά πιο καθαροί, παρά να ικανοποιούν διάφορες νομοθετικές απαιτήσεις. Η εναρμόνιση της νομοθεσίας δε θα είναι καθόλου εύκολη, όμως πιστεύει ότι τελικά τα υπέρ θα επισκιάσουν κάθε δυσκολία.
Είναι προφανές ότι αυτό ισχύει για όλους τους κατασκευαστές, αφού ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει προ ημερών και ο επικεφαλής της BMW, Harald Krueger.

 

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube