Η Citroën λανσάρει γυαλιά για τη ναυτία [video]

Η Citroën λανσάρει γυαλιά για τη ναυτία [video]

Τα γυαλιά Seetroën με την περίεργη εμφάνιση, σε λίγα λεπτά, δίνουν τη μάχη ενάντια στα συμπτώματα της ασθένειας κίνησης.

Σύντομα, πολλοί από εσάς θα πάρετε το δρόνο των διακοπών. Κι αν το ταξίδι είναι με παιδιά, γνωρίζετε πια την ερώτηση, ακόμα και μόλις έχετε ξεκινήσει: «Πότε θα φτάσουμε»; 

Οπότε, ως συνετός γονιός, ειδικά αν το ταξίδι είναι μακρύ, έχετε φροντίσει για τις δραστηριότητες με τις οποίες θα ασχοληθούν τα παιδιά: Βιβλία, τάμπλετ,… Το πρόβλημα, είναι ότι αυτό μπορεί να τελειώσει άσχημα, ειδικά αν οι μικροί επιβάτες είναι επιρρεπείς στην ασθένεια κίνησης!

Η «ναυτία», ασθένεια κίνησης ή αλλιώς swaying,  είναι ένα αρκετά δυσάρεστο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικοι. Τα συμπτώματα της ασθένειας κίνησης προκύπτουν όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, με θαλάσσια μέσα ή με αεροπλάνο. Η ασθένεια κίνησης εμφανίζεται με ήπια ναυτία, η οποία σταδιακά συσσωρεύεται και προκαλεί εμετό. Ένα άτομο αισθάνεται αδυναμία, ζάλη, έχει χλωμό δέρμα και γρήγορη αναπνοή. Δεν είναι δυνατό να θεραπεύσετε εντελώς την ασθένεια κίνησης, αλλά υπάρχουν φάρμακα που διευκολύνουν την ταλαιπωρία και εξαλείφουν τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Η Citroën δίνει κι αυτή λοιπόν τη μάχη της για εσάς ενάντια στο swaying. Η γαλλική φίρμα μόλις παρουσίασε γυαλιά με πρωτότυπο σχέδιο που καταπολεμούν τα συμπτώματα αυτής της δυσφορίας. Ο κατασκευαστής ξεκίνησε από μια λύση που είχε αρχικά αναπτυχθεί για τους ναυτικούς από μια γαλλική start-up με έδρα τη Var. Σύμφωνα με τη Citroën, η συσκευή «κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δοκιμασμένη, εμφανίζει ποσοστό απόδοσης 95%».

Πώς λειτουργούν; Υπάρχουν δύο δακτύλιοι που βλέπουν τα μάτια και άλλοι δύο στις πλευρές που περιέχουν ένα υγρό. Η κίνηση του τελευταίου επιτρέπει την αναδημιουργία της γραμμής του ορίζοντα για να λύσει τη σύγκρουση αυτού που αισθάνεσαι, που αντιλαμβάνεσαι, στην ρίζα του κακού. Και είναι απαραίτητο να βάλεις τα γυαλιά μόλις αισθανθείς το σύμπτωμα. Ύστερα από περίπου δέκα λεπτά, το σύστημα επιτρέπει στο μυαλό να «επανασυγχρονιστεί» με την κίνηση που αντιλαμβάνεται το έσω ους, όταν το βλέμμα εστιάζεται σε ένα ακίνητο αντικείμενο».

Τα γυαλιά «Seetroën» είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των δέκα ετών και ενηλίκους. Είναι χωρίς γυαλί και μπορούν να φορεθούν σε συμβατικά γυαλιά. Και πωλούνται ήδη από το e-shop του Γάλλου κατασκευαστή έναντι €99.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube