Η Audi σε συνεργασία με τη Google φέρνει το Android στα αυτοκίνητα

Η Audi σε συνεργασία με τη Google φέρνει το Android στα αυτοκίνητα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να δημιουργήσει ένα προηγμένο σύστημα infotainment σε συνεργασία με τη Google.

Δημοσιεύματα θέλουν τη Google να συνεργάζεται με την Audi για την ενσωμάτωση του λειτουργικού συστήματος Android στα αυτοκίνητα. Οι ελάχιστες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι σκοπός των δυο εταιρειών είναι η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος ψυχαγωγίας για το αυτοκίνητο το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες μουσικής, πλοήγησης και διαφόρων ακόμα εφαρμογών στον οδηγό και τους επιβάτες των μελλοντικών μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

Όπως προαναφέραμε, το νέο σύστημα infotainment θα έχει ως βάση του το Android και το hardware που θα χρησιμοποιεί θα του επιτρέπει να έχει το λειτουργικό σύστημα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο. Έτσι θα μπορεί να συνεργαστεί άψογα με οποιοδήποτε Android smartphone ή tablet, αλλά και να τρέξει αυτόνομα διάφορα γνωστές εφαρμογές που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά.

Οι δύο εταιρείες αναμένεται να μας αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία τους στη CES 2014, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών που θα διεξαχθεί στο Las Vegas τον επόμενο μήνα.

[Πηγή: Engadget]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube