Η Audi σας συνδέει online με τα φανάρια [video]

Η Audi σας συνδέει online με τα φανάρια [video]

Πρωτοποριακό σύστημα πληροφορεί τον οδηγό για το πότε ένα φανάρι μπροστά του είναι κόκκινο ή πράσινο και τί πρέπει να κάνει

Το όνομά του είναι Traffic Light Recognition System και είναι το τελευταίο τεχνολογικό δημιούργημα της Audi.

Αυτό που κάνει είναι να συνδέει το αυτοκίνητο με το κεντρικό υπολογιστή διαχείρισης των φωτεινών σηματοδοτών μιας πόλης και να παρέχει στον οδηγό πληροφορίες online  για το πότε ένα φανάρι στη διαδρομή του είναι κόκκινο ή πράσινο. Επιπλέον του δίνει και εντολές, για το με ποια ταχύτητα πρέπει να κινηθεί έτσι ώστε να προλάβει το επόμενο φανάρι στη διαδρομή του ανοικτό. Οι πληροφορίες αυτές προβάλλονται στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου.

Την ίδια στιγμή και όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο εμπρός από έναν κόκκινο σηματοδότη, το σύστημα πληροφορεί τον οδηγό σε πόσο χρόνο το φανάρι θα γίνει πράσινο, ενώ όντας συνδεδεμένο και με το Start/Stop, ενεργοποιεί τον κινητήρα 5 δευτερόλεπτα πριν το φανάρι ανάψει πράσινο.

Η Audi παρουσίασε το Traffic Light Recognition System se ένα πρωτότυπο A6, και δήλωσε ότι μπορεί να το τοποθετήσει σε όλα της τα μοντέλα, αρκεί να της επιτρέπεται από τις Αρχές κάθε πόλης ή χώρας να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή διαχείρισης των σηματοδοτών της. Τα κέρδη αποτιμώνται σε σημαντική οικονομία καυσίμου που μειώνει κατά 15% τις εκπομπές CO2 και παράλληλα συμβάλλει στην ομολότερη ροή των αυτοκινήτων σε πολυσύχναστους δρόμους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που εξηγεί πως λειτουργεί το σύστημα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube