Η Audi καταργεί το Multitronic

Η Audi καταργεί το Multitronic

Το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης που τοποθετείται στα μεσαία μοντέλα της Audi σύντομα θα φτάσει στο τέλος της καριέρας του.

Τα μεσαία μοντέλα της Audi που πωλούνται σήμερα θα είναι και τα τελευταία αυτοκίνητα της φίρμας που θα εφοδιάζονται με το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Multitronic.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο Ralph Riegger, επικεφαλής μηχανικός οδικής συμπεριφοράς της Audi: «Δεν το εξελίσσουμε πλέον. Εξυπηρέτησε επιτυχώς τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε, αφού ήταν πολύ καλό στον τομέα της εξοικονόμησης καυσίμου, αλλά τώρα μπορούμε να έχουμε ένα νέο κιβώτιο με προκαθορισμένες σχέσεις που να είναι ακόμα καλύτερο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Audi είχε ταλαιπωρηθεί και από κάποια προβλήματα αξιοπιστίας της μονάδας ελέγχου του Multitronic, τα οποία την ανάγκασαν να επιμηκύνει την εγγύηση που το καλύπτει στις Η.Π.Α. από τα τέσσερα στα 10 χρόνια. Αλλά αυτό αφορούσε αποκλειστικά αυτοκίνητα που είχαν κατασκευαστεί το διάστημα 2002-2006.

Στη σημερινή γκάμα της Audi το Multitronic τοποθετείται σε όλα τα μεσαία μοντέλα δρόμου με τον κινητήρα τοποθετημένο κατά μήκος και συγκεκριμένα στα Α4, Α5, και Α6. Θα εξακολουθήσει να διατίθεται σε αυτά για όσο συνεχίζουν την εμπορική τους πορεία, αλλά στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από ένα νέο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic το οποίο πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του στο νέο Audi A4, μέσα στο 2015.

[Πηγή: motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube