Continental: Επαναστατική 3D οθόνη αφής [videos]

Continental: Επαναστατική 3D οθόνη αφής [videos]

Βραβεύτηκε μαζί με άλλες παρόμοιες τεχνολογίες της Canatu, που θα τις δούμε στα αυριανά μας αυτοκίνητα.

Η φιλανδική εταιρεία Canatu μόλις ανακηρύχθηκε νικήτρια στην κατηγορία “Concept cars” του διεθνώς αναγνωρισμένου διαγωνισμού βιομηχανικής σχεδίασης Automotive Brand Contest 2018.

Η Canatu μπορεί να μην είναι ακόμη γνωστή, όμως η 3D Touch Surface για εσωτερικό αυτοκινήτων είναι πραγματικά επαναστατική. Αποτελεί μέρος του ευρύτερου οράματος 3D Touch Cockpit και είναι η πρώτη οθόνη στον κόσμο με τρισδιάστατη επιφάνεια αφής. Αυτή συνδυάζει τη μοναδική εμφάνιση με ένα νέο τρόπο χειρισμού, τον οποίο επιτρέπουν τα ελαστικά φιλμ και οι αντίστοιχοι αισθητήρες Canatu CNB.

Εξελιγμένη σε συνεργασία με τον γιγάντιο τεχνολογικό όμιλο Continental, η 3D Touch Surface προσφέρει ενεργή απτική ανάδραση και διαθέτει αίσθηση της πίεσης, καθώς και τοπογραφικά στοιχεία που καθοδηγούν τα δάκτυλα. Επιτρέπει ως εκ τούτου τον «τυφλό» χειρισμό, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια αφού ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Η Canatu λέει ότι η τεχνολογία της αυτή προσφέρει επίσης νέους βαθμούς σχεδιαστικής ελευθερίας, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να τοποθετούν τέτοιες οθόνες οπουδήποτε μέσα στη καμπίνα. Για παράδειγμα, το τμήμα του ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό μπορεί να είναι μια ανενεργή και αφανής, έξυπνη οθόνη 3D, που να αποκαλύπτεται μόνον όταν χρειάζεται.

Το πρωτοποριακό εσωτερικό 3D Touch Cockpit έχει διαφανείς τρισδιάστατους αισθητήρες που μπορεί να τοποθετηθούν κάτω από οθόνες και επιφάνειες από πλαστικό, γυαλί, δέρμα ή ύφασμα.
 

Η Canatu λέει ότι μπορεί να φτιάξει χειριστήρια αφής 3D για τα ηλεκτρικά παράθυρα, τη ρύθμιση των καθρεφτών και των καθισμάτων, καθώς επίσης τρισδιάστατα κουμπιά και διακόπτες για το τιμόνι, απτικά 3D χειριστήρια σε οθόνες για την ελάχιστη δυνατή απόσπαση της προσοχής ή και οθόνες που παραμένουν κρυφές μέχρι να χρειαστούν.

Δείτε στα παρακάτω videos πώς λειτουργούν όλες αυτές οι τεχνολογίες, που σίγουρα θα βρουν το δρόμο για να εξοπλίσουν το αυριανό σας αυτοκίνητο.

[Πηγές: Canatu, Continental]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube