Coast to Coast με το Tesla Model S [video]

Coast to Coast με το Tesla Model S [video]

Το Tesla Model S έκανε χρόνο ρεκόρ στο ταξίδι από την δυτική έως την ανατολική ακτή των Η.Π.Α.

Στις 30 Ιανουαρίου δύο Tesla Model S ξεκίνησαν από το Los Angeles με σκοπό να διασχίσουν όλη την αμερικανική ήπειρο μέχρι την Νέα Υόρκη (5.515 km), με τον λιγότερο δυνατό χρόνο φόρτισης του ηλεκτρικού μοντέλου.

Αρωγός και κύριος λόγος πραγματοποίησης αυτού του ταξιδιού ρεκόρ είναι οι νέοι ταχυφορτιστές της Tesla (Superchargers) σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. Χάρη σε αυτούς, μπορεί κάποιος να ταξιδέψει από την μία ακτή των Η.Π.Α. μέχρι την άλλη, χωρίς χρέωση και με πολύ λίγο χρόνο φόρτισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταχυφορτιστές της Tesla μπορούν να φορτίσουν το 50% της μπαταρίας του Model S σε 20 λεπτά, ενώ το 80% της μπαταρίας σε 40 λεπτά.

Όλα αυτά βοήθησαν στο να επιτευχθεί ο χρόνος ρεκόρ διάσχισης των Η.Π.Α. με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τα δύο Tesla Model S χρειάστηκαν 76 ώρες και 5 λεπτά για να φτάσουν στην Νέα Υόρκη, με τον καθαρό χρόνο οδήγησης να φτάνει τις 59 ώρες και 34 λεπτά και τον χρόνο που να πέρασαν τα Model S στους ταχυφορτιστές τις 15 ώρες και 57 sec.

Χάρη σε αυτό το εγχείρημα, οι άνθρωποι της Tesla Motors απέδειξαν ότι όχι μόνο ξέρουν να φτιάχνουν πρωτοποριακά οχήματα, αλλά ξέρουν και να τα υποστηρίζουν, μιας και το γεγονός ότι το Model S είναι ηλεκτρικό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Tesla Motors τοποθετεί ταχυφορτιστές και στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με σκοπό να προσελκύσει ακόμα περισσότερους πελάτες.

[Πηγή: Tesla Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube