BMW: Στο μέλλον όλα τα αυτοκίνητα της εταιρίας θα έχουν κάποιου είδους ηλεκτροκίνηση

BMW: Στο μέλλον όλα τα αυτοκίνητα της εταιρίας θα έχουν κάποιου είδους ηλεκτροκίνηση

Στόχος να μειωθεί δραστικά ο μέσος όρος των εκπεμπόμενων ρύπων

Οι προδιαγραφές εκπομπής ρύπων γίνονται όλο και πιο αυστηρές και οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να βρίσκουν τρόπους για να τις μειώνουν.

Έτσι, με ευκαιρία της παρουσίασης των BMW i3 και i8A, ο Herbert Diess, μέλος του ΔΣ της εταιρίας, δήλωσε πως στο μέλλον όλα τα μοντέλα της BMW θα ενσωματώσουν με κάποιο τρόπο την ηλεκτροκίνηση (είτε ως υβριδικά, είτε ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα).
 
Το βάρος θα δοθεί στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη καταρχήν, με δεδομένο πως στη γηραιά ήπειρο οι προδιαγραφές εκπομπής ρύπων είναι οι αυστηρότερες που ισχύουν από οπουδήποτε αλλού.
Ο Herbert Diess δήλωσε στο Autocar στο οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη, πως στόχος είναι μέχρι το 2020, ο μέσος όρος του CO2 που εκπέμπουν τα μοντέλα της BMW να είναι στα 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και τόνισε πως ο μόνος τρόπος να το πετύχουν αυτό είναι να ενσωματώσουν όσο το δυνατό πιο "βαθιά" την ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητά τους. 
 
Ήδη, με το λανσάρισμα των i3 και i8 η βαυαρική εταιρία πέτυχε να μειώσει τον μέσο όρο των ρύπων, την ώρα που οι φήμες λένε πως μέσα στο 2015 η "οικογένεια" θα αποκτήσει ένα ακόμη μέλος, το i5.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube