BMW: Έχουμε τους καλύτερους κινητήρες ντίζελ, δεν πρόκειται να τους αποσύρουμε

BMW: Έχουμε τους καλύτερους κινητήρες ντίζελ, δεν πρόκειται να τους αποσύρουμε

Η ηλεκτροκίνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη έως ότου υποκαταστήσει πλήρως τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Με τον θόρυβο γύρω από την πετρελαιοκίνηση και το μέλλον της να εντείνεται όλο και πιο πολύ, η BMW ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, με δεδομένο – όπως λένε – ότι έχουν και τους καλύτερους κινητήρες ντίζελ.

Στο περιθώριο της Έκθεσης στο Παρίσι, ο  Klaus Froehlich που προΐσταται του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της βαυαρικής εταιρείας, δήλωσε ότι η BMW έχει τους καλύτερους πετρελαιοκινητήρες με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ιδέα της πετρελαιοκίνησης αποδίδοντας όλη τη φημολογία που θέλει το ντίζελ να έχει πεθάνει στο dieselgate. Δεν παρέλειψε μάλιστα να εξαπολύσει βολές κατά των Βρυξελλών που με την πολιτική που χαράζουν θέλουν να βάλουν το ντίζελ στο περιθώριο, ή καλύτερα στον κάλαθο των αχρήστων.

bm

Ο  Klaus Froehlich είπε ότι παρά το γεγονός ότι η BMW είναι από τις εταιρείες εκείνες που έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, πιστεύει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θέλει πολύ χρόνο ακόμη έως ότου φτάσει να υποκαταστήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Παράλληλα τόνισε ότι ένας σύγχρονος κινητήρας ντίζελ, εκπέμπει λίγο CO2 και είναι η καλύτερη λύση για ένα μεγάλο-κυρίως- αυτοκίνητο.  

Καταλήγοντας ο Klaus Froehlich τόνισε ότι η BMW θα εξακολουθήσει να εξελίσσει κινητήρες ντίζελ, διευκρινίζοντας πως αναφορικά με τον τρίλιτρο που τώρα προσφέρεται με ένα, δύο ή τέσσερα turbo, υπάρχουν σκέψεις να περιοριστεί σε ένα επίπεδο απόδοσης για να προσαρμοστεί στα πρότυπα του WLTP.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube