Το BMW Connected Drive διευρύνεται

Το BMW Connected Drive διευρύνεται

Το Connected Drive πλέον αποκτά πολύ περισσότερες παραμέτρους λειτουργίας και γίνεται στάνταρ σε όλα τα BMW.

Το Connected Drive για τα BMW και MINI δεν είναι κάτι νέο. Τώρα όμως αφενός προσφέρει πολλά περισσότερα αφετέρου περνάει στο βασικό εξοπλισμό όλων των BMW και στον προαιρετικό όλων των MINI. Αυτό αφορά σε όλα τα μοντέλα που είναι κατασκευασμένα από τον Ιούλιο του 2015 (Αύγουστο για τα μοντέλα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ).

Το Connected Drive έχει δύο βασικά παρακλάδια: Το ένα περιλαμβάνει τα συστήματα που υποστηρίζουν την οδήγηση (έλεγχος της ευστάθειας, αισθητήρες παρκαρίσματος, adaptive cruise control κ.α.) το άλλο τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές.

Η επέκταση του δεύτερου είναι που θα μας απασχολήσει εδώ. Πλέον το αυτοκίνητο μπορεί να εκτελεί κλήσεις έκτακτης ανάγκης όταν εμπλακεί σε κάποιο –σοβαρό- ατύχημα. Η κλήση γίνεται στο ελληνικό 112 το οποίο από εκεί κι έπειτα αναλαμβάνει την επικοινωνία με τους επιβάτες κι εάν είναι απαραίτητο, τη διάσωσή τους.

Στάνταρ είναι και το πακέτο Teleservices, που κάνει πιο εύκολη τη ζωή σας. Έχει τρεις βασικές λειτουργίες, εκ των οποίων η πρώτη είναι η αυτόματη κλήση Teleservice. Αναλύοντας τα δεδομένα του αυτοκινήτου για την κατάσταση service, τα συνολικά χιλιόμετρα, τις ενδείξεις σφάλματων κλπ., σας ενημερώνει μέσω του συνεργείου με το οποίο συνεργάζεστε πως ήρθε η ώρα για συντήρηση. Επίσης με την υπηρεσία αυτή προκύπτει ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό αρχείο συντήρησης (και από μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία που όμως έχουν τα κατάλληλα διαγνωστικά), καταργώντας την ανάγκη για το κλασικό βιβλίο συντήρησης.

Υπάρχει ακόμα η κλήση Teleservice Breakdown, η οποία ειδοποιεί τη –συμβεβλημένη με τη BMW- οδική βοήθεια για το είδος της βλάβης και την τοποθεσία του ακινητοποιημένου οχήματος.

Τέλος το Teleservice Battery Guard αναλαμβάνει να σας ειδοποιήσει όταν παρατηρηθεί εκφόρτιση της μπαταρίας που θα απειλεί την επανεκκίνηση του κινητήρα.

Για να δουλέψει το BMW Connected Drive, τα αυτοκίνητα έχουν ενσωματωμένη ένα είδος κάρτας SIM, που επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων χωρίς όμως να υπάρχει καμία χρέωση για τον πελάτη. Με έξτρα χρέωση 2.200 ευρώ και την προϋπόθεση ότι υπάρχει συνδεδεμένο smartphone, οι λειτουργίες του Connected Drive διευρύνονται ακόμα περισσότερο, περιλαμβάνοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο (π.χ. ειδήσεις, καιρός) καθώς και διάφορες εφαρμογές όπως διαδικτυακό ραδιόφωνο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο παραπάνω κόστος περιλαμβάνεται το σύστημα πλοήγησης και ο διευρυμένος πίνακας οργάνων, καθώς επίσης και τα δεδομένα για τα 3 πρώτα χρόνια (για τα επόμενα 3 η χρέωση είναι στα 200 ευρώ).

Ο σκοπός του Connected Drive δεν είναι άλλος από το να φέρει τη συνδεσιμότητα στο αυτοκίνητό σας, προσβάσιμη όμως με φιλικότητα και πάνω απ’ όλα ασφάλεια. Κι όλα αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού τα πλάνα της BMW για το 2016 περιλαμβάνουν ακόμα περισσότερες παροχές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube