To «βενζινάδικο» του μέλλοντος [video]

To «βενζινάδικο» του μέλλοντος [video]

H Nissan μας δίνει μια πρόγευση αυτού που αποκαλεί «Πρατήριο του Μέλλοντος»: ενός σταθμού ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η πρώτη αυτή γεύση έρχεται με τη μορφή ενός teaser video 20 δευτερολέπτων, το οποίο προαναγγέλλει ένα σύστημα που η Nissan θα αποκαλύψει πλήρως στο Σαλόνι της Γενεύης, το Μάρτιο.  

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης έρχεται ενώ τα αυτόνομα αυτοκίνητα αρχίζουν να κάνουν βήματα προόδου. Έχει εξελιχτεί σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική φίρμα Foster + Partners, και οι δύο εταιρείες στοχεύουν να εμπνεύσουν και να υποστηρίξουν την αλλαγή στις αυτοκινητικές μας συνήθειες.

Ο David Nelson, υπεύθυνος σχεδίασης της Foster + Partners, δήλωσε: «Καθώς κοιτάζουμε μπροστά, στα επόμενα 10 χρόνια, τα αυτόνομα αυτοκίνητα, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγαλύτερη συνδεσιμότητα θα έρθουν με γρήγορο ρυθμό… Είναι ζωτικής σημασίας το να προλάβουμε αυτές τις εξελίξεις και να ενσωματώσουμε τεχνολογίες που θα χαρίσουν στους κατοίκους των πόλεων μια ολοκληρωμένη εμπειρία – αν θέλουμε να επιτύχουμε στη δημιουργία πόλεων που να μας εξυπηρετούν».

Το teaser video δείχνει ένα Nissan Leaf, όμως είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι παρόμοια συστήματα θα εξελιχθούν και για άλλα μοντέλα της Nissan. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανήγγειλε μια συσκευή ασύρματης φόρτισης 7 kW, για νυχτερινή φόρτιση μιας μεγαλύτερης μπαταρίας , όπως αυτή των 60 kW που βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της έρευνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube