Το αυτόνομο Ford Fusion βλέπει και στο σκοτάδι [video]

Το αυτόνομο Ford Fusion βλέπει και στο σκοτάδι [video]

Τα σβηστά φώτα δεν κάνουν καμία διαφορά για το πρωτότυπο μοντέλο της Ford, που καταφέρνει να βρει το δρόμο του ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι.

Αρκετά αυτόνομα μοντέλα χρησιμοποιούν σημάδια από το δρόμο και κάμερες για να τα αναγνωρίζουν, όπως για παράδειγμα τις λευκές λωρίδες στην άσφαλτο, τα σήματα του Κ.Ο.Κ. και άλλα. Το Ford Fusion βασίζεται σε μία εντελώς διαφορετική λογική, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LiDAR για να υπολογίσει τη θέση του στο χώρο. Προέρχεται από τον όρο Light Detection and Ranging και χρησιμοποιεί αισθητήρες laser για τον υπολογισμό της απόστασης από διάφορα αντικείμενα. Το συγκεκριμένο εκπέμπει 2.8 εκατομμύρια παλμούς laser ανά δευτερόλεπτο, ώστε να ανιχνεύει με λεπτομέρεια το γύρω περιβάλλον. 


 
Συνδυάζοντας τα δεδομένα με αναλυτικούς τρισδιάστατους χάρτες, το Ford Fusion απέδειξε την ικανότητά του να κινείται αυτόνομα σε απόλυτο σκοτάδι, στο κέντρο δοκιμών της Ford στην έρημο της Arizona. Για τη συγκεκριμένη δοκιμή, το πειραματικό Ford Fusion παρακολουθείτο τόσο από επιβάτη όσο και εξωτερικά, με χρήση γυαλιών νυχτερινής όρασης. 


 
Φυσικά, το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούνται όλες οι δυνατές τεχνολογίες για τον καλύτερο προσδιορισμό του περιβάλλοντα χώρου, τόσο μέσω καμερών και ραντάρ, όσο και μέσω LiDAR. Ωστόσο, εδώ απλά η Ford κατάφερε να αποδείξει πως το αυτόνομο όχημά της, μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και σε ειδικές συνθήκες. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube