Αυτόνομη οδήγηση με υπερστροφή ισχύος(!) από την BMW [video]

Αυτόνομη οδήγηση με υπερστροφή ισχύος(!) από την BMW [video]

H BMW παρουσίαε εχθές στο Consumer Electronics Show (CES) στο Las Vegas την προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

H BMW παρουσίαε εχθές στο Consumer Electronics Show (CES) στο Las Vegas την 2 Series και 6 Series GranCoupé με προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Τα δύο πρωτότυπα, που έκαναν την εμφάνισή τους υπό τη θεματική ενότητα ConnectedDrive, είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα ActiveAssist που υπόσχεται να παρέχει «σημαντική συνεισφορά για να φέρει το όραμα της μετακίνησης χωρίς ατυχήματα, ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα».   

Και ενώ η BMW μας έχει δείξει ήδη πρωτότυπα αυτόνομης οδήγησης, το νέο σύστημα έχει ένα επιπλέον στοιχείο ασφάλειας «που καθιστά το αυτοκίνητο ικανό να ανταποκριθεί σε απαιτητικές οδηγικές συνθήκες, χωρίς την επέμβαση του οδηγού».

Σύμφωνα με την ΒΜW, τα πρωτότυπα «χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία ελέγχου για να πετύχουν τη μέγιστη ασφάλεια μέχρι και το όριο του αυτοκινήτου». Και όπως εξηγεί η εταιρεία, «τα συστήματα επεμβαίνουν ενεργητικά στη διαδικασία απόφασης για την αλλαγή κατεύθυνσης και διασφαλίζουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο του τιμονιού σε πλήρη αρμονία με τα φρένα και το γκάζι».

Αυτό το παραπάνω ακούγεται λίγο ασαφές, αλλά η BMW διατείνεται ότι τα πρωτότυπα μπορούν να πετύχουν σλάλομ υψηλής ταχύτητας με «ιδιαίτερη ακρίβεια» και να πετύχουν τροχιές αποφυγής εμποδίου «με τελειότητα». Και να αυτό δεν σας ακούγεται αρκούντως εντυπωσιακό, η BMW λέει ότι τα πρωτότυπα κάνουν τη «βέλτιστη χρήση του υφιστάμενου δυναμικού μοτέρ και σασί» -ακόμα κι αν πρόκειται να προκαλέσουν υπερστροφή!

Η BMW εξηγεί ότι τα πρωτότυπα ακολουθούν ένα προδιαγεγραμμένο μονοπάτι με σταθερούς παράγοντες σε μια ποικιλία καταστάσεων. Το αποτέλεσμα είναι το σύστημα να υπολογίζει ενεργά και με ακρίβεια τα δεδομένα του τιμονιού, μιμούμενο έναν «ικανό και έμπειρο οδηγό».

Η BMW θεωρεί αυτό ως εκ των ων ουκ άνευ, καθώς πιστεύει ότι «μόνο ένα σύστημα που μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια όλες τις δυναμικές καταστάσεις –μέχρι το όριο του αυτοκινήτου- καθίσταται ικανό να προσφέρει βιώσιμη και ασφαλή υποκατάσταση του οδηγού που βρίσκεται σε κόπωση».

[Πηγή BMW] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube