Αυτοκίνητα που παρκάρουν μόνα τους από τη BMW

Αυτοκίνητα που παρκάρουν μόνα τους από τη BMW

Η BMW θα παρουσιάσει στο Consumer Electronics Show 2015 ένα i3 που κινείται μέσα σε πολυόροφα parking και παρκάρει χωρίς οδηγό.

Στην έκθεση Consumer Electronics Show, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 ως τις 9 Ιανουαρίου 2015 στο Las Vegas, θα παρουσιαστούν οι νέες τεχνολογίες της BMW για ασφαλές ή και εντελώς αυτόνομο παρκάρισμα.

Το πειραματικό BMW i3 που χρησιμοποιείται για την εξέλιξη των συστημάτων έχει ανιχνευτές με laser σε κάθε πλευρά του αμαξώματός του ώστε να αναγνωρίζει εμπόδια και να δημιουργεί μια καλή εικόνα για το περιβάλλον γύρω του. Έτσι όταν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός κινείται πολύ γρήγορα προς κάποιο τοίχο ή κάποια κολόνα ενεργοποιούνται αυτόματα τα φρένα για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Ο οδηγός όμως δεν χρειάζεται καν να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο αφού αυτό θα μπορεί να παρκάρει και χωρίς τη βοήθειά του. Το σύστημα Remote Valet Parking Assistant ενεργοποιείται μέσω smartwatch και επιτρέπει στο BMW i3 να κινηθεί με ασφάλεια χωρίς οδηγό μέσα στους διαδρόμους ενός πολυόροφου χώρου στάθμευσης μέχρι να βρει μια διαθέσιμη θέση και να παρκάρει μόνο του.

Για να το καταφέρει βέβαια χρειάζεται να έχει περαστεί το αρχιτεκτονικό σχέδιο του parking στη μονάδα ελέγχου του συστήματος. Σε τέτοιους κλειστούς χώρους το GPS είναι συνήθως άχρηστο, οπότε το αυτοκίνητο θα πρέπει να ξέρει προς τα πού να κινηθεί. Φυσικά οι ανιχνευτές laser εξακολουθούν να σκανάρουν το περιβάλλον ώστε να εντοπίσουν άλλα οχήματα ή πεζούς που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο του.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube