Audi: Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι και προνοητικά [video]

Audi: Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι και προνοητικά [video]

Η Audi εξελίσσει αυτή τη στιγμή σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα μπορεί να προβλέπει τις κινήσεις των οδηγών γύρω από το αυτοκίνητο

Όπως κάθε μηχάνημα που το χειρίζεται ανθρώπινο χέρι, τα αυτοκίνητα είναι τόσο προνοητικά όσο οι οδηγοί τους. Εκτός ίσως από αυτά που έχουν αυτόνομη τεχνολογία και λέγονται Audi.

Η επόμενη γενιά του Audi A8 θα ενσωματώνει τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης, όταν βγει στην παραγωγή το επόμενο έτος. Στο μεταξύ η Audi δοκιμάζει αυτή την τεχνολογία στους γερμανικούς δρόμους με ένα A7. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η πιο πρόσφατη τεχνολογική εξέλιξη στην αυτόνομη οδήγηση θα είναι η δυνατότητα των αυτοκινήτων να προσέχουν τις κινήσεις διπλανών οχημάτων και να οδηγούν πιο προνοητικά.

Πώς θα είναι δυνατό κάτι τέτοιο; Η Audi δοκιμάζει την εν λόγω τεχνολογία σε ένα αυτοκίνητο με το παρατσούκλι «Jack», το οποίο χρησιμοποιεί σένσορες και ειδικό λογισμικό επεξεργασίας σε σχέση με το τι συμβαίνει γύρω από το όχημα. Αυτό που κάνει τον Jack ιδιαίτερο είναι ότι μπορεί να υπολογίζει εκ των προτέρων πιθανές κινήσεις των αυτοκινήτων γύρω του.

Ο Jack λοιπόν παρακολουθεί τους άλλους οδηγούς τριγύρω και προσαρμόζεται αναλόγως. Για παράδειγμα όταν η εμπρός λωρίδα κλείνει για έργα και τα αυτοκίνητα συγκεντρώνονται στις υπόλοιπες διαθέσιμες. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι Jack αφήνει μεγαλύτερο περιθώριο όταν προσπερνά ένα φορτηγό απ’ ό,τι σ’ ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Επιπλέον, όταν θέλει να άλλαξει λωρίδα, παράλληλα με την ένδειξη του φλας πλησιάζει λίγο περισσότερο στις γραμμές.

Μπορείτε να δείτε τον Jack εν δράσει στο video ακολουθεί. Σύμφωνα με όσα βλέπουμε, το αυτόνομο σύστημα της Audi επιτρέπει στον οδηγό να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι για ένα λεπτό και χρησιμοποιεί ειδική οπτική ένδειξη στη βάση του παρμπρίζ για όσο χρόνο λειτουργεί το σύστημα. Η αυτόνομη οδήγηση ενεργοποιείται από δύο κουμπιά πάνω στο τιμόνι και μάλιστα η κεντρική οθόνη δείχνει να παίζει ένα video, όσο είναι ενεργή η αυτόνομη οδήγηση, αν και υποπτευόμαστε ότι αυτή η δυνατότητα δεν θα είναι διαθέσιμη, για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube