Audi: Ένα αυτόνομο Α7 ταξιδεύει στην Autobahn [video]

Audi: Ένα αυτόνομο Α7 ταξιδεύει στην Autobahn [video]

H Audi ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της αυτόνομο μοντέλο.

Τον υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας πήγε... βόλτα στην Autobahn ένα αυτόνομο Α7.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που οι μηχανικοί της Audi έχουν βαφτίσει «Jack», εκπλήρωσε την αποστολή του απροβλημάτιστα σε ένα ειδικό κομμάτι της Autobahn A9, με τον υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, Alex Dobrindt, να είναι να κάθεται μεν στη θέση του οδηγού αλλά να μην ακουμπά τα χειριστήρια.

Μετά την επίδειξη, ο Dobrindt σχολίασε: «Η ψηφιακή τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αναλάβει μερικά από τα καθήκοντα του οδηγού και να προσφέρει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και άνεσης. Μακροπρόθεσμα, ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα εντελώς δικτυωμένο οδικό δίκτυο

Αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, «θα μειώσει το μποτιλιάρισμα και την μόλυνση του περιβάλλοντος και θα αυξήσει την οδική ασφάλεια. Επιπλέον, η υποδομή που θα δημιουργηθεί θα βελτιστοποιήσει τα οφέλη».

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να εξάρει τον ρόλο της Audi, αλλά και της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα που, όπως είπε «έχει τα πιο εξελιγμένα προϊόντα στον κόσμο και ο σκοπός της πρέπει να είναι η διατήρηση της ηγετικής της θέσης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης οδήγησης».

Ο «Jack» χρησιμοποιείται για την τελειοποίηση του συστήματος, που θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να κινείται αυτόνομα μέχρι τα 65 km/h. Η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας σε αυτοκίνητο παραγωγής θα γίνει στην επόμενη γενιά του Α8 στις αρχές του 2017.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube