Audi: το αυτοκίνητο παρκάρει και πληρώνει μόνο του

Audi: το αυτοκίνητο παρκάρει και πληρώνει μόνο του

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της Audi επιχειρεί να κάνει τη διαδικασία στάθμευσης σε ελεγχόμενους χώρους πολύ ευκολότερη απ’ ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της Audi επιχειρεί να κάνει τη διαδικασία στάθμευσης σε ελεγχόμενους χώρους πολύ ευκολότερη απ’ ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Φανταστείτε να εισέρχεστε σε ένα πάρκινγκ και να μην παίρνετε «χαρτάκι» κατά την άφιξή σας, ούτε να ψάχνετε πού είναι τα μηχανήματα αυτόματης πληρωμής πριν την αναχώρηση. Με την «ασύρματη πληρωμή Audi connect» η μπάρα εισόδου ανοίγει αυτόματα κατά την είσοδο και την έξοδο του αυτοκινήτου από το χώρο, με αυτόματη χρέωση και έκδοση μηνιαίου λογαριασμού.

Δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί ήδη πιλοτικά στο Ίνγκολσταντ. Στην τελική φάση θα συμμετέχουν σε αυτό 13.000 εργαζόμενοι της Audi με τα εταιρικά τους αυτοκίνητα. Ο στόχος είναι λίγο αργότερα η «ασύρματη πληρωμή» να ενσωματωθεί στο σύστημα πολυμέσων Audi connect και να είναι διαθέσιμη για κάθε πελάτη της Audi.

Μακροπρόθεσμα, η ασύρματη πληρωμή θα μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος της Audi, που ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Τότε ο οδηγός θα είναι τόσο περιττός που θα κατεβαίνει από το αυτοκίνητο πριν καν περάσει τη μπάρα εισόδου του χώρου στάθμευσης...

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube