Απόρθητο φρούριο η νέα Mercedes-Benz S-Class Guard

Απόρθητο φρούριο η νέα Mercedes-Benz S-Class Guard

Η θωράκιση της συγκεκριμένης S-Class δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από... άρμα μάχης.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε μια S-Class που ενσωματώνει ό,τι πιο σύγχρονο στην τεχνολογία της θωράκισης.

Το όνομά της -S 600 Guard- προϊδεάζει για το τί κρύβεται πίσω από το γνώριμο σουλούπι της. Αρχίζοντας από τα  κρύσταλλα της αυτά ακούνε στο όνομα VR9 και έχουν υποστεί τις πιο σκληρές βαλλιστικές δοκιμές.

Το αμάξωμα και κυρίως οι πόρτες είναι θωρακισμένες με ατσάλι με το πάχος να φτάνει τα 50 χιλ., την ώρα που η καμπίνα είναι ουσιαστικά άτρωτη όχι μόνον από πυροβολισμούς αλλά και από φωτιά. Το ίδιο βέβαια και το ρεζερβουάρ, ενώ τα ελαστικά είναι ειδικά της Michelin τεχνολογίας  run on flat με τα οποία το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει απρόσκοπτα 30 χιλιόμετρα ακόμη και αν αυτά έχουν υποστεί σοβαρές αβαρίες.

Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου  φτάνει τους 5 σχεδόν τόνους και για να ανταπεξέλθει σε αυτό η Mercedes εφοδιάζει τη συγκεκριμένη S-Class με τον V12 twin-turbo των 6,0 λίτρων, με 530 ίππους αλλά και ένα ειδικά εξελιγμένο σύστημα πέδησης και ανάρτησης.

Η τιμή της Mercedes S-Class Guard ξεκινά από τα 350.000 ευρώ αλλά μπορεί να φτάσει ακόμη και τα διπλάσια χρήματα, αν ο αγοραστής θελήσει ακόμη περισσότερα και πιο εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας και θωράκισης στην υπηρεσία του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube