Το απόλυτο EV για τα χιόνια

Το απόλυτο EV για τα χιόνια

Οκτώ ιαπωνικές εταιρείες εργάζονται πάνω σε ένα πρότζεκτ ενός EV που δεν θα το σταματά ένας χιονισμένος δρόμος.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολλές φορές παραδίδουν το πνεύμα σε συνθήκες μεγάλου ψύχους, αλλά οι οικολόγοι οδηγοί του βορεινού τμήματος του νησιού του Hokkaido θα μπορούν να χρησιμοποιούν το EV τους, όποιος κι αν είναι ο καιρός στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με τους The Japan Times, οκτώ εταιρείες με έδρα στο βόρειο Hokkaido εργάζονται από κοινού για τη δημιουργία ενός τέτοιου μοντέλου που όμως η διαδικασία εξέλιξής του βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες έχουν κατασκευάσει ένα μικροσκοπικό, μονοθέσιο πρωτότυπο EV, αλλά ακόμα κι έτσι μπορούν να επιδεικνύουν τι προσπαθούν να φτιάξουν. Κατά τη διάρκεια της νορμάλ οδήγησης, το πρωτότυπο έχει ένα πίσω κινητήριο τροχό και μόλις αυτός χάσει την πρόσφυσή του, τότε εμπλέκεται ένα σύστημα AWD. Επιπλέον, η καμπίνα θα διαθέτει έξτρα μόνωση και να παραμένει ζεστή.

Δυστυχώς, άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ειδικό EV δεν είναι διαθέσιμες. Η μόνη παρουσία του αυτοκινήτου φαίνεται ότι έχει γίνει σε μια ιαπωνική σελίδα του Facebook που μεταφρασμένο αναφέρεται στην Έρευνα και Εξέλιξη του Προγράμματος Χρήσης του Hokkaido EV. Στην ίδια σελίδα υπάρχουν και κάμποσες φωτογραφίες της συναρμολόγησης του πρωτοτύπου κι ένα σκίτσο του προσεχούς EV που δείχνει πολύ πιο κομψό.

Δείτε το video για να διαπιστώσετε πώς κινείται το μικσοσκοπικό EV σε χιονισμένο δρόμο. Δεν είναι και ό,τι πιο καλαίσθητο, αλλά τουλάχιστον κινείται της προκοπής. Άντε παιδιά, καιρός να φτιάξετε το απόλυτο ηλεκτρικό όχημα παντός καιρού. Δεν μπορεί, όλο και κάποια εταιρεία θα βρεθεί να αγοράσει τα δικαιώματά του.

[Πηγή The Japan Times]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube