Android Auto και Apple CarPlay σύντομα στο Ford SYNC 3

Android Auto και Apple CarPlay σύντομα στο Ford SYNC 3

Το πιο προηγμένο σύστημα πολυμέσων SYNC 3 της Ford σύντομα θα αποκτήσει πλήρη συνδεσιμότητα με κινητά iPhone και Android.

Οι δυνατότητες που παρέχουν τα πιο σύγχρονα smartphones θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύντομα και μέσω του συστήματος πολυμέσων SYNC 3 της Ford.

Το SYNC 3 διατίθεται ήδη σε μοντέλα της αμερικανικής αγοράς, και μέσα στο 2016 θα ενσωματώσει τις υπηρεσίες Apple CarPlay και Android Auto. Έτσι οι χρήστες iPhone θα μπορούν να χειριστούν το τηλέφωνό τους και τις λειτουργίες Maps, Messages και Music με φωνητικές εντολές μέσω της Siri. Οι δε κάτοχοι Android θα χρησιμοποιούν με ασφάλεια την αναζήτηση Google Search με φωνητικές εντολές αλλά και τα Google Maps και Play Music απευθείας μέσω των πλήκτρων που υπάρχουν στο τιμόνι.

Ταυτόχρονα το Ford SYNC 3 θα εμπλουτιστεί με νέες εφαρμογές μέσω AppLink και θα αποκτήσει τις δυνατότητες εξ αποστάσεως ελέγχου του οχήματος που δίνει η τεχνολογία 4G LTE. Σε αυτές περιλαμβάνονται δυνατότητα κλειδώματος/ξεκλειδώματος, remote start του κινητήρα άμεσα ή με προγραμματισμό, εντοπισμός της θέσης που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο καθώς και ενδείξεις τάσης μπαταρίας, πίεσης ελαστικών, στάθμης βενζίνης και λαδιού κ.α.

Το πρώτο μοντέλο της Ford που τους ερχόμενους μήνες θα ενσωματώσει το νέο SYNC 3 με όλες τις παραπάνω λειτουργίες είναι το Escape, η αμερικάνικη έκδοση του Ford Kuga. Αργότερα θα το δούμε και στις ευρωπαϊκές αγορές, στα Focus και Mondeo.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube