Mercedes-Benz: GPS με στοιχεία… εγκληματικότητας

Mercedes-Benz: GPS με στοιχεία… εγκληματικότητας

To GPS στις επόμενες Mercedes-Benz στις ΗΠΑ θα χρησιμοποιεί δεδομένα εγκληματικότητας από τα αρχεία της Αστυνομίας για να κατατάσσει δρόμους και προάστια με βάση την επικινδυνότητά τους.

«Κόκκινη ζώνη, με δική σας ευθύνη». Αυτό είναι το είδος των πληροφοριών που οι Αμερικανοί θα έχουν στο εγγύς μέλλον από τη Mercedes-Benz τους. Ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοινώνει ένα νέο σύστημα πλοήγησης 3D, στο οποίο οι περιοχές και οι γειτονιές ταξινομούνται κατά χρώμα, ανάλογα με το επίπεδο εγκληματικότητας και επικινδυνότητας.

Ο στόχος θα ήταν να προσφέρει εναλλακτικές διαδρομές στον οδηγό, ειδικά σε μια πόλη που δεν θα γνωρίζει. Η τεχνολογία θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμα περισσότερο, υποδεικνύοντας το επίπεδο επικινδυνότητας της περιοχής που επιλέχθηκε για να παρκάρει και να αφήσει το αυτοκίνητό του.

mercedes-benz navi

Η Mercedes-Benz θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα εγκληματικότητας της Αστυνομίας για να καθορίσει την κλίμακά της και να ταξινομήσει τις περιοχές κατά χρώμα. Ο Γερμανός κατασκευαστής εξηγεί ότι αυτή η υπηρεσία θα προσφέρεται μόνο σε αγορές όπου τα στοιχεία της Αστυνομίας είναι διαθέσιμα στο κοινό. Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην προσφέρεται τέτοιου είδους πλοήγηση στην Ελλάδα.

mercedes-benz navi

Αυτή η εφαρμογή θα ενσωματωθεί στο εργοστασιακό σύστημα της Mercedes-Benz, μαζί με άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως η προβολή των διαθέσιμων χώρων στάθμευσης στη γύρω περιοχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube