Τα λεφτά μπορούν τελικά να φέρουν την ευτυχία

Τα λεφτά μπορούν τελικά να φέρουν την ευτυχία

Αυτή η σπάνια αγωνιστική Ferrari 625 του 1954, βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby's. Και μετά λένε πως τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία...

Η Ferrari 625 βασίζεται ουσιαστικά στο θρυλικό μοντέλο της ιταλικής φίρμας, την 500 F2, η οποία στα χέρια του Alberto Ascari, κυριάρχησε στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1952 και το 1953. 

Η 625 ήταν μια τροποποιημένη Ferrari 500, η οποία φορούσε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων (με μπλοκ και κεφαλή από αλουμίνιο), ήταν υδρόψυκτη, με 250 ίππους στις 7.200 rpm και με τεσσάρι χειροκίνητο σασμάν που μετέφερε τη δύναμη στους πίσω τροχούς. 

Ferrari 625

Αυτή η υπέροχη και σπανιότατη Ferrari, ξεκίνησε τη ζωή της ως έκδοση «500» με αριθμό πλαισίου 0208F. Ήταν το τέταρτο από τα πέντε μοντέλα F2 που κατασκεύασε η Ferrari και αποκτήθηκε από το Βέλγο Jacques Swaters. Ο Swaters είχε την Ecurie Francorchamps μια βελγική ομάδα η οποία βοηθούσε με τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και την παροχή αγωνιστικών μοντέλων ιδιώτες, που ήθελαν να ασχοληθούν με την Formula 1 τη δεκαετία του 1950 και του 1970.

Ferrari 625

Ωστόσο, το 1954 η... πραγματική Formula 1 επέστρεψε (πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι τις σεζόν ‘52-‘53 δεν υπήρχε F1 λόγω του ανύπαρκτου σχεδόν ανταγωνισμού) και τα μοντέλα «500» της κλάσης F2 της Ferrari που υπήρχαν ακόμα εν ζωή στάλθηκαν πίσω στο Maranello και αναβαθμίστηκαν σε 625 με προδιαγραφές Formula 1. Ο Ecurie, χρησιμοποίησε αυτό το αυτοκίνητο για επτά αγώνες το 1954 πριν τον ανταλλάξει με ένα μονοθέσιο Monza 750.

Από τότε και έως το 2022 κανείς δε γνώριζε τι απέγινε αυτή η σπανιότατη Ferrari 625. Όμως, προ ολίγων μηνών ένας συλλέκτης από τη Γερμανία ζήτησε από το ιστορικό τμήμα της Ferrari, να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του μοντέλου που είχε στην κατοχή του! Όντως, οι Ιταλοί ήλεγξαν το μοντέλο που είχε ο εν λόγω κύριος, αναφέροντας στην έκθεση τους ότι είναι το original αυτοκίνητο με τους σωστούς αριθμούς σασί και κινητήρα και με το σωστό τύπο κιβωτίου που κατασκεύαζαν απόκλειστικά για τις ανάγκες του μοντέλου οι Ιταλοί!

Ferrari 625

Όπως αντιλαμβάνεστε, στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby's, ορισμένα από τα πιο βαριά πορτοφόλια αυτού του κόσμου θα δώσουν μεγάλη μάχη για την απόκτηση αυτού του σπάνιου κομματιού από την ένδοξη ιστορία της Scuderia Ferrari.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube