Tα... καθημερινά αυτοκίνητα των οδηγών της Formula 1;

Tα... καθημερινά αυτοκίνητα των οδηγών της Formula 1;

Στην πλειονότητά τους, οι οδηγοί της Formula 1 μπορούν να έχουν όποιο αυτοκίνητο θέλουν με τα χρήματα που κερδίζουν. Τι έχουν επιλέξει όμως για να κινούνται καθημερινά;

Οι οδηγοί της Formula 1 ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να αγωνιστούν με τα πιο εξελιγμένα σε επίπεδο τεχνολογίας οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιπροσθέτως, οι περισσότεροι κερδίζουν αρκετά χρήματα για να μπορούν να αγοράσουν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις όποιο αυτοκίνητο θέλουν.

Ωστόσο, πολλές φορές τα συμβόλαιά τους ορίζουν πως στις δημόσιες εμφανίσεις τους θα πρέπει να οδηγούν είτε ένα μοντέλο της ομάδας, είτε κάποιο από αυτά των χορηγών. 

Βέβαια, πολλοί από αυτούς έχουν στο γκαράζ τους και αυτοκίνητα ανταγωνιστικών ομάδων αλλά αυτό έχει ίσως να κάνει με τις πιο «κρυφές» τους μετακινήσεις. Για παράδειγμα ο Lewis Hamilton θα μπορούσε να έχει στο γκαράζ του όχι μία αλλά πολλές Ferrari, αλλά η ομάδα του δεν θα ήταν και τόσο ευτυχισμένη αν τον έβλεπε. 

Ας δούμε λοιπόν τι αυτοκίνητα έχουν εντοπιστεί να οδηγούν, με βάση (κυρίως) τα συμβόλαιά τους, κάποιοι από τους πιλότους της Formula 1 τα τελευταία χρόνια. 

Charles Leclerc

Ομάδα: Scuderia Ferrari
Ηλικία: 24
Όχημα: Ferrari 488 Pista Spider

leclerc
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, έχει ένα φανταστικό ξεκίνημα στη σεζόν που διανύουμε αφού τερμάτισε έβδομος στην κατάταξη πέρυσι. Είναι κάτοχος μιας Ferrari 488 Pista Spider που είναι βαμμένη σε μαύρο ματ χρώμα με ερυθρόλευκη ρίγα που αποτίει φόρο τιμής στη σημαία του Μονακό.


Max Verstappen

max vertsappen
Ομάδα: Red Bull Racing
Ηλικία: 24
Όχημα: Aston Martin DB11

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο πρωτάθλημα των οδηγών. Σε αυτή τη λήψη, ο Ολλανδός βγαίνει από την Aston Martin DB11 που έχει στην κατοχή του. Το αυτοκίνητο είναι σε απόχρωση πολύ σκούρου μπλε, με ζωηρές κιτρινοπράσινες δαγκάνες φρένων που προσθέτουν μια πινελιά χρώματος στο εξωτερικό.


Sergio Pérez

sergio perez
Ομάδα: Red Bull Racing
Ηλικία: 32
Όχημα: Honda Civic Type R

Ο Sergio Pérez είναι βετεράνος της Formula 1 αφού ξεκίνησε να αγωνίζεται σε αυτή το 2011 με την ομάδα της Sauber. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για τη Red Bull Racing. Αυτή η λήψη είναι από τη σεζόν του 2021, όταν η Red Bull Racing χρησιμοποιούσε κινητήρες της Honda. Τότε ήταν απόλυτα λογικό για τον Pérez να μετακινείται με ένα Honda Civic Type R.


George Russell

george russell
Ομάδα: Mercedes-AMG F1 Team
Ηλικία: 24
Όχημα: Mercedes-AMG C 63 S Coupe

Η σεζόν του 2022 είναι η πρώτη χρονιά του George Russell με την ομάδα της Mercedes. Πέρυσι ήταν στην Williams, η οποία χρησιμοποιούσε κινητήρες Mercedes. Στην παραπάνω φωτογραφία, από το Βρετανικό Grand Prix του 2021, απαθανατίστηκε να βγαίνει από μια Mercedes-AMG C 63 S Coupe.


Carlos Sainz Jr.

carlos sainz jr
Ομάδα: Scuderia Ferrari
Ηλικία: 27
Όχημα: Ferrari 812 Competizione

Ο Carlos Sainz Jr. είναι ο γιος του θρύλου των ράλι Carlos Sainz. Τώρα διανύει τη δεύτερη σεζόν του στη Scuderia Ferrari και ξεκίνησε τη χρονιά με δύο τερματισμούς στο βάθρο, αλλά εγκατέλειψε στα δύο τελευταία Grand Prix. Οι γονείς του Sainz Jr του έκαναν δώρο ένα Volkswagen Golf όταν ήταν 18 ετών. Τον Δεκέμβριο του 2021 αναβάθμισε σημαντικά τις... ρόδες του και με το πρόγραμμα Tailor Made της Ferrari απέκτησε μια εξατομικευμένη 812 Competizione.


Lando Norris

lando norris
Ομάδα: McLaren F1 Team
Ηλικία: 22
Όχημα: McLaren GT

Ο Lando Norris αγωνίζεται με την ομάδα της McLaren. Φτάνει στο Grand Prix του Μαϊάμι αφού στέκεται στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στο Emilia Romagna Grand Prix. Ο Norris ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη McLaren το 2018 ως οδηγός δοκιμών και έγινε ο οδηγός αγώνων της ομάδας το 2019. Αυτή η φωτογραφία από το 2020 έπιασε τον Norris να φτάνει στο Βρετανικό Γκραν Πρι με τη McLaren GT του.


Lewis Hamilton

lewis hamilton
Ομάδα: Mercedes-AMG F1 Team
Ηλικία: 37
Όχημα: Mercedes-Benz GLE-Class

Πέρυσι ο Βρετανός έχασε στο νήμα την ευκαιρία να κερδίσει τον όγδοο τίτλο στην καριέρα του. Πάντως και τα επτά πρωταθλήματα δεν είναι λίγα... Φέτος, η ομάδα της Mercedes δείχνει να μην έχει βρει τα πατήματά της ακόμα και ο Sir Lewis βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης. Ο Hamilton έχει αρκετά αυτοκίνητα, αλλά αν κρίνουμε από το Instagram του, προτιμά την Mercedes-Benz GLE αυτές τις μέρες, τουλάχιστον όταν παρακολουθεί αγώνες.


Valtteri Bottas 

bottas
Ομάδα: Alfa Romeo F1 Team
Ηλικία: 32
Όχημα: Mercedes-AMG GT Black Series

valbottas
Ο Valtteri Bottas διανύει την πρώτη του σεζόν στην Alfa Romeo F1 Team, αφού πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια στην ομάδα της Mercedes. Ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών πέρυσι.

Τον Αύγουστο του 2021 παρέλαβε μια Mercedes-AMG GT Black Series. Το αυτοκίνητο έχει μικρά λογότυπα Mercedes-Benz που διακοσμούν τα πλαϊνά του αμαξώματος. Βέβαια φέτος, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων για τη νέα του ομάδα, τον έχουμε δει να οδηγεί και τη νέα Alfa Romeo Tonale, η οποία σύντομα θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά και δεν αποκλείεται να είναι το επόμενο "εταιρικό" του αυτοκίνητο.


Esteban Ocon

ocon
Ομάδα: BWT Alpine F1 Team
Ηλικία: 25
Όχημα: Mercedes-AMG GT Roadster

Ο Esteban Ocon διανύει τη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα BWT Alpine F1. Τερμάτισε στην 11η θέση στην κατάταξη των οδηγών πέρυσι, ενώ αυτή τη σεζόν βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 9η. O Ocon κυκλοφορεί με μια Mercedes-AMG GT Roadster από την εποχή που ήταν οδηγός της Force India F1 Team.


Kevin Magnussen

kevin magnussen
Ομάδα: Haas F1 Team
Ηλικία: 29
Όχημα: Mercedes-AMG GT Roadster

Ο Kevin Magnussen επέστρεψε στην ομάδα Haas F1 για τη σεζόν του 2022, αφού μετέβη στο πρωτάθλημα IMSA SportsCar για την Cadillac Chip Ganassi Racing στο Cadillac DPi-V.R πέρυσι.

Από τους λογαριασμούς του στα social media και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σε αυτά, ο Magnussen δεν φαίνεται να οδηγεί κάτι άλλο εκτός από το μονοθέσιό του στη Formula 1. Ωστόσο, ξέρουμε πως και αυτός, όπως ο Ocon, έχει στην κατοχή του μια Mercedes-AMG GT Roadster.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube