Τα 70ά γενέθλια της Porsche και της Lotus στο Μουσείο

Τα 70ά γενέθλια της Porsche και της Lotus στο Μουσείο

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου εγκαινιάζει δύο νέες εκθέσεις, αφιερωμένες σε δύο μάρκες που φέτος κλείνουν τα 70: την Porsche και την Lotus.

Μετά το τέλος του Β’ Π.Π., το 1948 υπήρξε σταθμός στην ιστορία του αυτοκινήτου, αφότου μπήκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία δυο μυθικών κατασκευαστών σπορ αυτοκινήτων: της Porsche και της Lotus.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, από την Τετάρτη 27 Ιουνίου γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Porsche. Μιας εταιρίας, πραγματικού θρύλου, που έχει δημιουργήσει διαχρονικά πιστούς οπαδούς σε ολόκληρη την υφήλιο, χάρη στις διακρίσεις της στους αγώνες αυτοκινήτου και τα υψηλής αποδοχής αυτοκίνητά της. Στο μουσείο θα εκτίθενται δώδεκα αυτοκίνητα που καλύπτουν συνοπτικά τα μοντέλα από την αρχή μέχρι σήμερα, σε συνεργασία και με τη Μοτοδυναμική ΑΕΕ, επίσημο εισαγωγέα της Porsche στην Ελλάδα.

Γιορτάζονται επίσης, τα 70 χρόνια της Lotus. Της εταιρίας του Colin Chapman, με τα ιδιαίτερα και πανάλαφρα σπορ αυτοκίνητα, με εξαιρετικές επιδόσεις σε αγώνες. Η έκθεση δημιουργήθηκε σε συνεργασία και με την Trident Cars, μοναδικό επίσημο αντιπρόσωπο της Lotus στην χώρα μας. Παράλληλα, γιορτάζονται και τα 70 χρόνια του ιστορικού σπορ μοντέλου Jaguar XK120, που έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων παραγωγής το 1953, στο σιρκουΐ Ζαμπεκέ του Βελγίου.

Τέλος, καλύπτοντας την επιθυμία των επισκεπτών του, το μουσείο διατηρεί και για το 2018 την έκθεση για τα 70 χρόνια της Ferrari που συμπληρώθηκαν το 2017, με δώδεκα χαρακτηριστικά μοντέλα του φημισμένου οίκου. Έτσι, ο αριθμός των επετειακών μοντέλων εβδομηκονταετίας φθάνει τα 33.

Hellenic Motor Museum - Lotus 70 years

Χάρη στη συνεχή ανανέωση των συλλογών του, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου τιμήθηκε πρόσφατα με το Πιστοποιητικό Αριστείας (Certificate of Excellence) από το Trip Advisor, και πλέον καθιερώνεται δυναμικά και στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας. Σημειώστε ακόμη ότι στο τεύχος Ιουλίου 2018 του Classic & Sports Car, του μεγαλύτερου περιοδικού για το ιστορικό αυτοκίνητο στον κόσμο, υπάρχει 3σέλιδο αφιέρωμα στο μουσείο.

Επισκεφτείτε το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου για να γιορτάσετε κι εσείς τα 70 χρόνια της Ferrari, της Porsche και της Lotus, και να θαυμάσετε από κοντά τα εντυπωσιακά του εκθέματα.

[Πηγή: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube