Συνεργασία Audi –Huawei στον τομέα της συνδεσιμότητας

Συνεργασία Audi –Huawei στον τομέα της συνδεσιμότητας

Εξέχουσα θέση στο μνημόνιο συνεργασίας κατέχει και η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Είναι το απόλυτο trend της εποχής. Δεν νοείται κατασκευαστής αυτοκινήτων που να μην επενδύει πλέον στον τομέα της συνδεσιμότητας και η Audi δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εταιρεία από το Ινγκολστάντ επέλεξε την κινεζική Huawei ως στρατηγικό εταίρο για την ανάπτυξη και εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας.

Η Huawei έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο παίκτη στους τομείς των πληροφοριών και των τηλεπικοινωνιών και έχει επεκταθεί σε όλες τις αγορές ανά την υφήλιο.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη στο Βερολίνο, πέρα από την ανάπτυξη των online υπηρεσιών και των mobile data θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην εξέλιξη των τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με την αυτόνομη οδήγηση. Μάλιστα, η Audi από το 2017 συμμετείχε στην ανάπτυξη ενός πρότυπου πρωτοκόλλου επικοινωνίας του LTE-V, που αναπτύχθηκε στην περιοχή  Wuxi  της ανατολικής Κίνας και το οποίο παρείχε πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους σε real time στα αυτοκίνητα, μέσα από τους σηματοδότες και κάμερες εγκατεστημένες σε διασταυρώσεις.

Το LTE-V αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ακόμη περισσότερο και στο άμεσο μέλλον θα είναι σε θέση να δίνει στους οδηγούς των συνδεδεμένων οχημάτων ακόμη πιο αναλυτικές πληροφορίες μέσω από ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών.

Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη, οι δύο εταιρείες αναλαμβάνουν επίσης τη δέσμευση να αναπτύξουν από κοινού προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων τους στους παραπάνω τομείς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube