Συμμαχία GM, Ford και Toyota για νέα πρότυπα ασφαλείας της αυτόνομης οδήγησης

Συμμαχία GM, Ford και Toyota για νέα πρότυπα ασφαλείας της αυτόνομης οδήγησης

Με στόχο τη διευκόλυνση των δοκιμών εξέλιξης σε δημόσιο οδικό δίκτυο.

Η General Motors, η Ford και η Toyota ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν με την SAE International για να θεσπίσουν τα νέα πρότυπα ασφαλείας όσον αφορά τα αυτόνομα οχήματα και τις δοκιμές εξέλιξης τους.

Η συμμαχία που ονομάζεται Automated Vehicle Safety Consortium θα επικεντρωθεί στο διαμοιρασμό δεδομένων, την επικοινωνία των οχημάτων με άλλους χρήστες του οδικού δικτύου και τα πρότυπα ασφαλείας που αφορούν τις δοκιμές εξέλιξης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και επιπέδου 5.

Ο Randy Visintainer, υπεύθυνος αυτόνομων οχημάτων της Ford δήλωσε: "Ο στόχος μας με αυτή τη συμμαχία είναι να εργαστούμε σε συνεργασία με τη βιομηχανία και την κυβέρνηση για την επιτάχυνση της θέσπισης προτύπων που μπορεί να οδηγήσουν σε νέους νόμους".

autonomous

Οι κανονισμοί για τη χρήση τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης σε δημόσιο οδικό δίκτυο είναι ένα θέμα που απασχολεί όχι μόνο τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και τις κυβερνήσεις σε Αμερική και Ευρώπη.

Το 2018, οι νομοθέτες στις Η.Π.Α. δεν είχαν καταφέρει να συμφωνήσουν σε μια ριζική αναθεώρηση των κανονισμών που θα επέτρεπε τις δοκιμές αυτοκινήτων χωρίς τιμόνι και χωρίς ανθρώπινη παρουσία στη θέση του οδηγού, όμως οι εταιρείες ελπίζουν πως αυτό μπορεί να αλλάξει αργότερα μέσα στο 2019 με την NHTSA να διεξάγει ήδη σχετικές έρευνες στο κοινό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube